Olet varmaan törmännyt sosiaalisessa mediassa lukuisiin vinkkeihin siitä miten helpotat arkea, mutta lopulta ne osoittautuvat melko hyödyttömiksi. Nämä vinkit ovat kuitenkin käytännössä todistettu toimivan ja ratkaisevan monta ongelmaa, joita meistä jokainen kohtaa arjessaan.

Tee mitä tänään syötäisiin -lista. Aina ei jaksa kokeilla uusia reseptejä, joita netti on pullollaan. Tähän listaan voi kerätä ruokia, joista tietää pitävänsä ja jotka onnistuvat takuuvarmasti. Kun ne ovat helposti nähtävillä listalla, et juurru samoihin kaavoihin ja laita aina samoja ruokia.

Toinen kätevä niksi on pitää perusaineksia aina kotona. Toki sellaisia mitkä eivät vanhene nopeasti. Esimerkiksi tomaattimurskaa, tonnikalaa ja riisiä kannattaisi aina löytyä kaapista. Näinkin yksinkertaisilla aineksilla, jotka säilyvät pitkään saa loihdittua hyvän illallisen vaikka ei olisi muistanut käydä muutamaan päivään kaupassa.

Kolmas hyvä vinkki on valmistaa aamiaiset jo illalla. Monelle on varmasti tuttua, että aamuisin tuntuu tulevan kiire eikä aikaa jää kunnon aamiaisen syömiseen. Siitä päivä sitten jo alkaa kiireellä ja pahimmassa tapauksessa jatkuu näin iltaan asti. Tekemällä tuorepuuron valmiiksi jääkaappiin säästät aikaa ja voit käyttää aamusi paremmin.

Jaa vinkit ystävillesi!