Magnesium on tärkeä hivenaine.

Sen puutteen huomaat mm. lihassärkyinä ja kramppeina. Varmista siis riittävä magnesiuminsaanti ottamalla riittävästi seuraavia ruokia ruokavalioosi.

Syö näitä ruokia:

1. Manteli

Manteli sisältää monen muun tärkeän hivenaineen lisäksi myös rutkasti magnesiumia. Katso täältä vinkkejä mantelin hyödyntämiseen myös ruoanlaitossa.

2. Cashewpähkinät

Sekoita mantelikulhoosi myös cashewpähkinöitä – niistä saat magnesiumin lisäksi proteiinia ja terveellisiä rasvahappoja. Katso myös cashew-herkkuvinkit.

3. Pinaatti

Pinaatti on ehkä viimeaikoina jäänyt trendikkyydessään lehtikaalin varjoon, mutta aivan syyttä. Pinaatista saat magnesiumia ja rautaa, monen muun tärkeän hivenaineen ohella. Katso täältä pinaattivinkkejä.

4. Makrilli

Älä pelästy tämän aliarvostetun kalan vahvaa tuoksua. Makrillista saat roppakaupalla magnesiumia ja omega-3-rasvahappoja kaupan päälle. Katso täältä mitä kaikkea makrillista voikaan valmistaa.

5. Seesaminsiemenet

Luulitko että seesaminsiemenet kuuluvat vain hampurilaissämpylöiden päälle? Kuinka väärässä olitkaan! Seesaminsiemenissä on magnesiumin lisäksi mm. paljon mangaania, rautaa ja kalsiumia.

6. Lohi

Tiedätkin varmaan jo että lohi on terveellistä, mutta mm. omega-3-rasvahappojen lisäksi se on myös erinomainen magnesiuminlähde. Katso täältä lohivinkkejä.

7. Parapähkinät

Parapähkinöissä on magnesiumin lisäksi seleeniä. Yhdessä magnesium ja seleeni auttavat mm. ylläpitämään siittiöiden hedelmällisyyttä. Katso täältä parapähkinäinspiraatiota.

8. Kurpitsansiemenet

Kurpitsansiemenissä on runsaasti magnesiumia. Magnesium sijaitsee pääosin siementen kuorissa, joten varmista että käytät kuorellisia, vihreitä siemeniä. Katso täältä ideoita kurpitsansiementen käyttämiseen.


Katso myös:
Lisää ruokaan ja terveyteen liittyviä juttuja

Lähde: Mens Health

Kommentit

kommenttia