Makeutusaineet ovat haitallisia sinulle!

Aspartaami ja muut makeutusaineet ovat saaneet viimevuosina paljon kritiikkiä osakseen – näyttää siltä että ne eivät ehkäisekään lihomista. Itse asiassa ne näyttävät laittavan elimistön monella tavalla sekaisin. Lue täältä lisää.

Oli miten oli, makeutusaineet kannattaa jättää ruokavaliosta pois. Tässä viisi vaikutusta, jotka saat.

Näin elämäsi paranee, kun lopetat light-limsojen juomisen:

1. Päänsäryt vähenevät ja keskittymiskyky paranee

European Journal of Clinical Nutrition -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan aspartaamin on havaittu vaikuttavan koe-eläinten hermostoon tavalla, joka aiheuttaa niissä hermostuneisuutta, nukahtamisvaikeuksia ja päänsärkyä. Älä siis ihmettele jos keskittymiskykysi paranee ja päänsärkysi vähenevät light-limsat jätettyäsi.

2. Makuaistisi paranee

Light-limsoilla on samoja vaikutuksia makuaistiisi kuin tupakalla: Se heikentää sitä merkittävästi. Syy piilee siinä, että esimerkiksi tuttu aspartaami on peräti 200 kertaa makeampaa kuin tavallinen sokeri. Kun makunystyrät altistuvat jatkuvasti tällaiselle makeudelle, ne menettävät kykynsä aistia hienovaraisempia makuja. Tästä syystä moni light-limsojen kittaaja syö mielellään limun kanssa suolaisia sipsejä ja supermakeita irtokarkkeja.

Kun jätät light-limsat, saatat huomata että omena ja muut hedelmät maistuvat aiempaa makeammilta ja paremmilta. Ehkä mielesi ei myöskään tee enää aiemmassa määrin suolaisia sipsejä ja makeita herkkuja.

3. Saatat laihtua

Diabetes Care -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan light-limsojen päivittäinen juominen on vahvassa yhteydessä metabolisen oireyhtymän kehittymiseen. Metabolinen oireyhtymä koostuu yleensä monesta ikävästä ominaisuudesta: Ylipainosta, korkeasta verenpaineesta ja lopulta diabeteksesta sekä sydän- ja verisuonitaudeista.

 

Katso myös:

Lisää ruokaan ja terveyteen liittyviä juttuja

 

 

Lähde: Womens Health Magazine


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Kommentit

kommenttia