Vältä näitä ruokia ennen nukkumaanmenoa.

Nukahtaminen vie joskus muutaman minuutin, kymmenen minuuttia, puoli tuntia tai pahimmillaan yli tunnin. Tämä riippuu monista tekijöistä, mutta yksi tärkeimmistä seikoista on se, että kehosi on rentoutunut, kun painat pääsi tyynyyn. Tästä pääsemmekin aiheeseen, joka koskee ruokaa – tietyt ruoat stimuloivat kehoasi ja saattavat tehostaa aivojesi toimintaa. Tiedät varmasti, kuinka vaikeaa nukahtaminen on, kun miljoonat ajatukset pyörivät päässäsi.

Univaikeuksista kärsivien ihmisten kannattaa vähentää näitä ruokia, mutta suosittelemme käymään lääkärissä pidempään jatkuneiden uniongelmien kanssa.

Kokosimme alle ruokia, joita tulisi välttää ennen nukkumaanmenoa.

noir splash

Suklaa

Suklaa on valitettavasti ensimmäisenä listalla. Suklaa sisältää kofeiinia (erityisesti tumma suklaa) ja teobromiinia, joka nostaa sykettä ja valppautta.

Punainen liha

Kaikki runsaasti proteiinia sisältävät ruoat sulavat hitaasti. Punaisen lihan sulattaminen vie paljon energiaa, se ei siis kovin hyvä tapa rentoutua.

Raa’at vihannekset

Vihannekset ovat terveellisiä, mutta ruokia kuten selleriä ja parsakaalia tulisi välttää ennen nukkumaanmenoa. Ne sulavat hitaasti ja kuormittavat vatsaasi, tämä ei ole hyväksi ennen nukkumaanmenoa.

Murot

Useat murot sisältävät suuria määriä sokereita ja muita makeutusaineita, jotka nostavat verensokeria ja saavat kehosi valmistautumaan maratoniin – ei mikään hyvä asia ennen nukkumaanmenoa.

very strongly hot pepper Carolina Reaper

Tulinen ruoka

Tulinen ruoka nostaa sykettä. Toisena ongelmana on se, että tulinen ruoka tehostaa aineenvaihduntaa, aisteja ja vatsahappojen määrää.

Smoothiet

Smoothiet sisältävät suuria määriä sokeria ja energiaa – siksi ne kannattaa säästää iltapalan sijasta aamupalaksi.

des frites

Ranskalaiset

Periaatteessa kaikki friteeratut ruoat ovat huonoja ennen nukkumaanmenoa. Suuri määrä rasvaa ja kaloreita rasittaa ruoansulatustasi ja heikentää unen laatua.

Kuivatetut hedelmät

Kuivatetut hedelmät sisältävät suuria määriä kuituja ja sokereita, joita kehosi ei kaipaa ennen nukkumaanmenoa.

Prosessoitu liha

Pepperonit, kinkut, salamista ja muut prosessoidut lihat sisältävät tyramiinia, joka aivosi hereillä oli sitten kuinka myöhä tahansa. Paras vaihtoehto on kalkkuna, joka sisältää nukahtamista edistävää tryptofaania.

ripe tomatoes on wood background

Tomaatit

Tomaatti on äärimmäisen terveellinen vihannes, sitä ei kuitenkaan tulisi syödä ennen nukkumaanmenoa. Tomaatit sisältävät kuitenkin yhdisteitä, jotka tehostavat aivojen toimintaa. Tiedät varmasti, kuinka vaikeaa nukahtaminen on, kun aivosi käyvät ylikierroksilla.

Juustot

Juustot sisältävät prosessoitujen lihojen tavoin tyramiinia. Voit kuitenkin syödä huoletta mozzarellaa ja muita juustoja, joita ei ole kypsytetty.

Pekoni

Pekonia ei kannata syödä iltapalaksi, jonka vuoksi suosittelemme jättämään sen aamuksi. Pekoni sisältää tyramiinia, jonka seurauksena unen laatu kärsii. Kehosi täytyy sulattaa pekoni ennen nukkumaanmenoa ja tämä saattaa viedä tovin.

Parlor with many different sorts of ice cream

Jäätelö

Jäätelö sisältää sokeria ja rasvaa, tämä ei auta kehoasi rentoutumaan. Kahvin ja suklaan makuiset jäätelöt voivat sisältää myös kofeiinia.

Vesimeloni

Vesimeloni sisältää suuria määriä vettä ja et välttämättä halua herätä kovaan pissahätään heti nukahdettuasi.

Alkoholi

Kyllä, alkoholi auttaa nukahtamaan, MUTTA unen laatusi kärsii merkittävästi. Alkoholi sotkee unirytmin ja estää sinua vaipumasta syvään uneen. Saatat nukkua pitkään, mutta yöunesi eivät ole olleet laadukkaat.

Kärsiikö tuttusi unettomuudesta tai huonoista yöunista? Jaa tämä tieto hänelle – siitä saattaa olla apua!

Lähde: thisisinsider.com

Kommentit

kommenttia