Suomalaiset heittävät miljoonia kiloja ruokaa hukkaan joka vuosi.

Suuri osa tästä biojätteestä olisi kuitenkin täysin syötävää – tässä seitsemän esimerkkiä.

1. Muunna perunankuoret alkupalaksi

Perunankuorista valmistat herkullisia perunaveneitä, vaikka tähän Aussie Griller -tyyliin:

2. Oliivinkivet takaisin hyötykäyttöön

Bon Appetit -sivusto suosittelee nakkaamaan muutaman oliivinkiven oliiviöljyyn. Niistä imeytyy hedelmäistä aromia, joka tekee oliiviöljystä entistä paremman makuista.

3. Väljähtäneestä colasta uutta elämää ribseille

Väljähtäneet colajuomat kannattaa hyödyntää barbecuekastikkeen valmistamisessa. Colan väri, aromi ja sokeripitoisuus tekevät siitä erinomaisen raaka-aineen osana grillauskastiketta.

4. Valmista porkkanoiden lehdistä pestoa

Toisin kuin moni luulee, porkkanoiden lehdet eivät ole myrkyllisiä. Voit surauttaa ne blenderissä pestoksi tai lisätä ne vaikka porkkanakeittoon!

5. Väljähtänyt olut marinadiksi

Jos cola on erinomainen raaka-aine barbecuekastikkeessa, niin olut toimii puolestaan hyvin marinadissa. Oluen hiilihappo ja hiiva mureuttavat pihvin kuin pihvin, ja samalla lihaan imeytyy mukavan maltainen aromi.

Eräs nerokas tapa hyödyntää olutta on imeyttää sitä lihaan samalla kun grillaat! Katso täältä miten valmistat oluttölkkikanaa.

6. Kahvi

Jäikö kahvia pannun pohjalle etkä viitsisi kaataa sitä viemäriin? Tiesitkö että voit korvata kakku- tai vaikka muffinssireseptissä veden kahvilla? Kun yhdistät suklaata ja kahvia, saat aikaan herkullisia mokkaleivonnaisia. Katso täältä mokkaherkkuinspiraatiota!

 

Katso myös:
Lisää keittiöniksejä

Lähde: LifeHacker

Kommentit

kommenttia