Kanervakasvien heimoon lukeutuva puolukka on kauniin ulkonäkönsä lisäksi tavattoman terveellinen marja.

Puolukka on suosittu marja erityisesti Pohjoismaissa, jossa sitä tavataan suurissa määrin. Kaikki eivät kuitenkaan välttämättä tienneet, kuinka terveellinen tämä arkinen ja tuiki tuttu marja todellisuudessa on.

Kuva: Pxfuel

Listasimme alapuolelle loistavia syitä lisätä puolukka omalle ruokalistalle.

  1. Runsas antioksidanttipitoisuus: Puolukka on erinomainen antioksidanttien lähde, erityisesti C-vitamiinin ja flavonoidien osalta. Antioksidantit auttavat torjumaan soluvaurioita ja tulehdusta kehossa.
  2. Tulehdusta ehkäisevä vaikutus: Puolukka sisältää tulehdusta hillitseviä yhdisteitä, kuten antosyaaneja ja resveratroolia. Näiden yhdisteiden uskotaan auttavan vähentämään tulehdusta kehossa.
  3. Virtsatiehyvinvointi: Puolukan on havaittu auttavan ehkäisemään virtsatieinfektioita. Eräät yhdisteet puolukassa voivat estää bakteerien tarttumista virtsateiden limakalvoihin, mikä vähentää infektioriskiä.
  4. Verensokerin hallinta: Puolukka saattaa auttaa verensokerin hallinnassa, sillä se sisältää kuitua ja antosyaaneja, jotka voivat vaikuttaa positiivisesti verensokeritasoihin.
  5. Sydämen terveys: Puolukan sisältämät antioksidantit ja tulehdusta hillitsevät yhdisteet voivat tukea sydämen terveyttä. Ne voivat auttaa alentamaan kolesterolitasoja ja verenpainetta.
  6. Ruokavalion rikastaminen: Puolukka on hyvä lisä monipuoliseen ruokavalioon. Se tarjoaa vitamiineja, kuitua ja muita ravinteita, jotka voivat edistää yleistä terveyttä.

On tärkeää huomata, että vaikka puolukka voi tarjota monia terveyshyötyjä, sen vaikutukset vaihtelevat yksilöittäin.. Parhaat terveyshyödyt saavutetaan, kun se lisätään osaksi terveellistä ja monipuolista ruokavaliota.

Voit nauttia puolukoita esimerkiksi tuoreina marjoina, mehun tai hillojen muodossa, sekä käyttää niitä osana erilaisia ruokia ja jälkiruokia.

Jaa uutinen, jotta ystäväsi muistavat arvostaa metsissämme kasvavia ”ihmemarjoja!”