Ruotsissako muka tuotetaan viinejä? Kyllä luit aivan oikein! Naapurimaassa on nyt innostuttu viljelemään viinejä oikein urakalla.

Viinialan toimijärjestö Ruotsista kertoo, ettei maassa ole ikinä istutettu niin paljon viiniköynnöksiä kuin viime vuonna. Asiaan on varmasti vaikuttanut vallitseva korona tilanne ja se että ruotsalaiset tunnetaan kovina viinin ystävinä.

Asiaan on myös vaikuttanut se olennainen asia, että tarjolle on tullut uusia viileämpään ilmastoon sopivia rypälelajikkeita. Yleisesti ottaen viinejä on ollut todella vaikea tuottaa kaukana Etelä-Euroopan lämpimästä ilmastosta, mutta nyt ruotsalaiset ovat heränneet mukaan viinintuotantoon.

Toki Ruotsista ei vielä isona viinimaana voi puhua: kaupallisia viljelijöitä löytyy tällä hetkellä maasta noin 50. Suomen ja Ruotsin ilmastot ovat suhteellisen samanlaiset joten herää kysymys milloin Suomessa innostutaan samasta asiasta.

Mehän olemme tunnettuja siitä, että alamme kilpailla asioista sen jälkeen kun ruotsalaiset ovat ensin lähteneet yrittämään milloin mitäkin alaa. Kiinnostaisiko sinua juoda kotimaista viiniä tulevaisuudessa argentiinalaisen sijasta?

Jaa uutinen ystävällesi joka nauttii viineistä!