Monet ruokakaupan perustuotteista voisi ammattikokin mielestä jättää mieluummin hyllyyn kuin napata ostoskoriin. Syykin on selkeä, moni tuote maistuu tuoreena paremmalta kuin prosessoituna elintarvikkeena. Katso mitkä tuotteet ammattikokki Sasu Laukkonen jättäisi kauppaan Kotilieden artikkelissa.

 1. Pakastekasvikset
  Syyksi kokki kertoo, etteivät ne enää muistuta tai maistu juurikaan alkuperäiselle. Lisäksi ostaja ei voi tietää kauanko kasvikset ovat loppupeleissä olleet pakkauksissaan. Tuotteen maku ja rakenne muuttuvat selvästi pakastuksen ja sulatuksen yhteydessä.
 2. Marinoidut lihat
  Laukkosen mukaan tuotteen laatua voi olla vaikea havaita voimakkaan marinadin takaa. Lisäksi marinadit sisältävät paljon e-aineita.
 3. Paistopisteiden tuotteet
  Paistopistetuotteista kokki sanoo, että ne eivät ole kauaa tuoreita. Eli kun olet ostanut ja kantanut ne kotiin tuoreus on jo tipotiessään. Sen vuoksi hän suosii esimerkiksi ennemmin pakastettuja riisipiirakoita ja paistaa ne kotiuunissa, jolloin maku on paljon parempi.
 4. Valmiit pullat ja leivokset
  Kauppojen valmispullat ja leivonnaiset on leivottu usein margariinilla ja niissä on käytetty teollisia kreemejä. Kokki suosii itse tehtyjä ja aidolla voilla leivottuja leivonnaisia.
 5. Satokauden ulkopuolella myytävät hedelmät ja vihannekset
  Hevi-osastolla kannattaa kiinnittää huomionsa satokausiin ja ostaa satokauden mukaan. Muina aikoina myydyt vihannekset ja kasvikset eivät maistu yhtä herkulliselta.

Lähde: Kotiliesi.fi

Kuva: Tumisu Pixabaystä