Nämä ruokailuvinkit auttavat laihduttajaa!

Toukokuun American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa seurattiin 120 000 koehenkilön syömisiä ja elopainoa 16 vuoden ajan. Aineistosta löydettiin varsin mielenkiintoisia yhteyksiä henkilöiden ateriointitottumusten ja painon välillä.

Tässä kolme merkittävintä havaintoa:

1. Syö enemmän mereneläviä

Ei siis hummeria tai frutti di mare -pizzoja, vaan esimerkiksi uunilohta ja tonnikalaa. Tutkimustulosten mukaan näiden syöminen oli vahvassa yhteydessä hyviin laihdutustuloksiin. Kala on tutkijoiden mukaan hyvä ruoka laihduttajalle, koska sisältää paljon proteiinia ja vähän tyydyttyneitä rasvoja.

Katso täältä lohi– ja tonnikalaherkkuja.

2. Jätä punainen liha vähemmälle

Tutkimuksen mukaan punaisen lihan kulutus oli selkeässä yhteydessä lihomisen kanssa. Punaisessa lihassa on paljon tyydyttyneitä rasvoja ja kolesterolia. Tutkimuksessa todettiin että punainen liha ja riisi sekä pasta ovat erityisen lihottava yhdistelmä. Kalan lisäksi kana on hyvä vaihtoehto punaiselle lihalle. Katso täältä kanaherkkuja.

3. Syö mitä haluat – mutta jätä korkean glykeemisen indeksin lisukkeet väliin

Moni syö mielellään välipalaksi esimerkiksi munakasta ja täysjyväleipää. Tämä onkin varsin terveellinen yhdistelmä, mutta moni myös sortuu syömään esimerkiksi ranskanperunoita tai sipsejä näiden suhteellisen terveellisten välipalojen kylkiäisenä. Tällaiset tärkkelyspitoiset ruoat ovat korkean glykeemitason ruokia, joiden saantia tulisi rajoittaa.

Jätä siis valkoinen vehnäjauho, ranskanperunat, perunalastut ja muut vastaavat snacksit, ja syö niiden sijaan vaikka omena.

Katso myös:

Lisää painonhallinta-asiaa

 

 

Lähde: Medical Daily

Kommentit

kommenttia