Valkosipulin tuoksuinen hengitys tuskin puhuttelee monia…

mutta tutkimuksen mukaan valkosipulin syöminen voi kuitenkin tehdä jotain ällistyttävää: Se saa miehet vaikuttamaan seksikkäämmiltä naisten silmissä!

Appetite-lehdessä julkaistuun tutkimukseen osallistui 42 miespuoleista koehenkilöä, jotka saivat syötäväkseen valkosipulinkynsiä. Koehenkilöiden iholta otettiin tuoksunäytteitä säännöllisin väliajoin valkosipulinkynnen syömisen välissä. Tuoksunäytteet annettiin sitten 82:lle naiselle haisteltavaksi. Naiset pisteyttivät jokaisen näytteen niiden miellyttävyyden, houkuttelevuuden ja voimakkuuden osalta.

Valkosipulin syöminen tekee seksikkääksi

Tutkimusasetelman alkuvaiheessa miehet saivat syötäväkseen kuusi grammaa valkosipulia, kakkosvaiheessa kaksitoista grammaa ja lopuksi kaksitoista grammaa pillerimuodossa.

Tutkimustuloksista havaittiin, että mitä enemmän miehet olivat syöneet valkosipulia, sitä korkeammat pisteet he saivat naisten hajunäytearvosteluissa. Tutkijat uskovat ilmiön selittyvän valkosipulin sisältämillä antioksidanteilla ja muilla terveyttä edistävillä yhdisteillä:

”Koska valkosipuli sisältää paljon antioksidantteja, immuniteettia parantavia ainesosia ja syöpää ehkäiseviä yhdisteitä, niin on mahdollista että evoluution myötä ihmisnenä on oppinut erottamaan sen eräänlaisena tunnusmerkkinä pitkäikäisestä ja terveestä parittelukumppanista” tutkimusta johtanut Craig Roberts kertoo.

Ei siis muuta kuin valkosipulia popsimaan – katso täältä reseptejä!

Lähde: FoodBeast