Kaloreita voi polttaa myös yllättävillä, melko vaivattomilla tavoilla.

Tässä yhdeksän sellaista.

1. Juo enemmän vettä

Vesi pitää aineenvaihdunnan vilkkaana tuomatta kaloreita ja ehkäisee samalla nälkää. Erityistä boostia saat jäävedestä.

2. Älä jätä maitotuotteita

McMasterin yliopistossa tehtyjen tutkimusten mukaan maitotuotteiden syöminen edistää rasvan palamista ja lihasten kasvua. Älä siis tyystin jätä maitoa ja juustoja – ne eivät suinkaan ole laihduttajan vihollisia, vaan tärkeitä proteiinin ja kalsiumin lähteitä.

3. Älä jätä myöskään hiilareita

Hiilihydraatit ovat elimistölle tärkeitä, etenkin kuntoiltaessa: Jos et ole syönyt mitään hiilihydraattipitoista ennen liikuntasessiota, et todennäköisesti jaksa treenata kovin tehokkaasti. Tämä johtuu siitä että kehosi käyttää hiilihydraatteja yllättäviin ja nopeisiin energiantarpeisiinsa – jos niitä ei ole saatavilla, treenitehosi kärsii ja kaloreita palaa vähemmän.

4. Laske sisälämpötila 19 asteeseen

Säästät energiakuluissa, mutta mitä todennäköisimmin myös laihdut! National Institutes of Health -järjestön tekemässä tutkimuksessa selvisi, että 19 asteessa nukkuvien koehenkilöiden ruskean rasvan määrä kehossa tuplaantui. Ruskea rasva on kaloreita polttavaa, hyvää rasvaa.

5. Hikoile

Hikoilla voi muullakin tavoin kuin kuntoilemalla: Käytä suolan sijaan tulisia mausteita tai käy saunassa! Katso täältä chiliherkkuja.

6. Vaihda riisikakut pähkinöihin

Riisikakkujen tyyppiset vähäkaloriset välipalat ovat huonompi vaihtoehto kuin monityydyttymättömiä sisältäviä rasvoja sisältävät, korkeamman kaloripitoisuuden snacksit – kuten pähkinät. Etenkin saksanpähkinöiden on todettu olevan laihduttajan snack-valinta numero 1.

7. Suosi jodioitua suolaa

Suositko merisuolaa ruoanlaitossa? Se kannattaa vaihtaa takaisin perinteisempään, jodioituun suolaan. Kilpirauhasesi kontrolloi koko aineenvaihduntaasi, ja jotta se voi hoitaa tehtävänsä kunnolla, se tarvitsee jodia.

8. Voimaharjoittele

Aerobisellakin kuntoilulla on aika ja paikkansa, mutta etenkin naiset voimaharjoittelevat usein liian vähän. Voimaharjoittelu on kuitenkin kalorien polttamisen kannalta tärkeää, koska vain se kasvattaa lihasmassaa. Mitä suurempi osa ruumiinpainosta koostuu lihasmassasta, sitä enemmän kaloreita palaa lepotilassakin.

9. Aloita päiväsi liikunnalla

Northwesternin yliopiston tutkijat havaitsivat, että ihmiset jotka aloittivat päivänsä liikunnalla olivat laihempia kuin he jotka liikkuivat myöhemmin päivällä. Tutkijat uskovat tämän liittyvän siihen miten auringonvalo säätelee kehojemme toimintaa ja aineenvaihduntaa.

Lähde: Womens Health, Iltalehti