Tiskiaine on kätevä, mutta mahdollisesti haitallinen aine jos sitä käyttää väärin.

Tiskiaineella pestään sen nimen mukaisesti vain tiskejä. Moni saattaa erehtyä käyttämään tiskiainetta tilanteissa, joihin se ei sovellu tai voi olla jopa haitaksi.

Thekitchn kokosi muutamia virheitä, joita ihmiset tekevät tiskiaineen kanssa.

1. Sekoittaminen valkaisuaineen kanssa

Puhdistusaineita ei tulisi koskaan sekoittaa keskenään. Miksi? Koska jotkin yhdistelmät voivat olla myrkyllisiä! Ellet sitten ole kemisti, niin et ole luultavasti asiantuntija, Joten älä koskaan sekoita tiskiainetta puhdistusaineen, ammoniakin tai muun puhdistajan kanssa.

2. Valurautapannu

Moni ajattelee että valurautapannun voi pestä tiskiaineella, mutta tämä on väärä ajattelutapa. Valurautapannu tulisi aina pestä öljyn ja suolan avulla.

3. Mokkapannu

Ajan kuluessa kahvin öljyt maustavat mokkapannun, jonka ansiosta kahvi maistuu paremmalta. Jos puhdistat mokkapannun saippualla, ohut öljykerros häviää. Mokkapannuja valmistavat yritykset suosittelevat puhdistamaan pannut pelkällä vedellä.

4. Tiskiainetta astianpesukoneeseen

Olet ehkä laittanut tiskiainetta astianpesukoneeseen, jos koneeseen tarkoitettu pesuaine on loppu. Älä kuitenkaan tee sitä. Vaikka kumpikin niistä puhdistaa astioita, ne toimivat täysin eri tavalla. Tavallisen tiskiaineen koostumus voi vahingoittaa astianpesukonetta tai pahimmassa tapauksessa vaahto voi paisua ulos koneen sisältä.

5. Pesukoneeseen

Sama ajatus, sama ongelma: tiskiaine ei sovellu pesukoneeseen. Sitä voi käyttää tiettyjen tahrojen liottamiseen (mutta ei esimerkiksi silkkiin tai nahkaan), mutta aineen ruiskuttaminen pesukoneeseen voi pahimmillaan johtaa siihen että pesukone hajoaa.

6. Auto

Tiskiaine on todella vahvaa. Autosi maalipinta näyttää vahvalta, mutta se on itse asiassa melko heikkoa. Tehokkaan tiskiaineen käyttäminen voi vaurioittaa maalipintaa ja edistää ruostumista. Pitäydy siis perinteisissä pesuaineissa jotka on suunniteltu auton pesemiseen.

7. Pese kasvosi

No, jos se on liian vahvaa autollesi, niin se on taatusti liian vahvaa kasvoillesi. Se on jopa liian vahvaa käsillesi — tämän vuoksi moni käyttää tiskatessaan kumihanskoja. Jos sinulla on herkkä iho tai vietät aikaa paljon pienten lasten kanssa niin sinun tulisi välttää aikaa jota vietät kädet tiskiaineen seassa.

Tässä oli muutamia kohtia joita en tiennyt aikaisemmin! 

Oletko sinä käyttänyt tiskiainetta joihinkin näistä tilanteista? Jaa tieto Facebookissa, jotta muut eivät kokeile näitä haitallisia niksejä. 

Lähde: thekitchn.com