Aivoterveyden kannalta nämä ruoat kannattaa sisällyttää osaksi omaa ruokavaliota.

Science Daily listasi ruokia joita ravintoterapeutit suosittelevat – nämä ruoat tukevat erityisesti aivoterveyttäsi, mutta ovat toki muutenkin hyväksi.

Kuusi ruokaa, jotka suojaavat aivoja ikääntymisoireilta:

1. Tumma suklaa

Hyviä uutisia (tumman) suklaan ystäville! Kaakaon sisältämät flavonoidit auttavat tutkimusten mukaan ylläpitämään sydämen, verenkiertojärjestelmän ja aivojen terveyttä. Mitä tummempaa suklaa on, sitä enemmän siinä on flavonoideja. Valkoisessa suklaassa ei ole niitä lainkaan. Katso täältä tumma suklaa -herkkuja.

2. Lohi

Omega-3-rasvahapot ovat elintärkeitä aivojen hyvinvoinnille, ja lohi on yksi niiden parhaista lähteistä. Katso täältä lohiherkkuja. Myös chia-siemenet ovat erinominen omega-3-lähde.

3. Saksanpähkinät

Saksanpähkinöitä kannattaa ripotella vaikka aamupuuron päälle ja salaatteihin. Niiden säännöllisen syömisen on nimittäin todettu ehkäisevän mm. Alzheimerin tautia, ainakin hiirissä. Katso täältä saksanpähkinäherkkuja.

4. Kananmunat

Kananmunien sisältämä koliini edesauttaa aivojen neuronien toimintaa. Riittävän koliininsaannin on myös todettu hidastavan aivoissa tapahtuvia, ikääntymisen aiheuttamia muutoksia.

5. Magnesium

Magnesiumia määrätään usein aivotärähdyspotilaille, eikä syyttä: Kyseessä on aivoterveyden kannalta erittäin tärkeä hivenaine. Hyviä magnesiumin lähteitä ovat mm. avokado, banaani, soija ja tumma suklaa.

6. Mustikat

Mustikat ovat todellisia terveyspommeja, joiden terveysvaikutukset ulottuvat myös aivoihin. Mustikoiden sisältämistä antioksidanteista erityisen aivoystävällisiä ovat antosyaanit. Kuten koliini, myös antosyaanit tekevät aivojen neuronien välisestä kommunikoinnista sutjakampaa. Ota siis tavaksesi lisätä mustikkaa esimerkiksi smoothieihisi ja aamupuuron päälle! Katso täältä myös muita mustikkaisia herkkuja.


Katso myös:
Lisää ruokaan ja terveyteen liittyviä juttuja

Lähde: Science Daily