Herkullisten ja samalla terveellisten ruokien löytäminen on monelle haaste.

Lisäravinteet, kuten jauheet, pillerit ja erilaiset juomat ovat vallanneet markkinat ja terveellisiä ruokavalioita tuntuu olevan ääretön määrä.

Toisaalta olen loppujen lopuksi sitä mieltä, että kaikki vitamiinit ja ravinteet olisi parasta saada suoraan ruoasta, eikä pillereiden tai jauheiden avulla.

Halusin tämän vuoksi jakaa sinulle juomareseptin, johon tulee vain kolmea luonnollista raaka-ainetta.

Jatka lukemista jos kiinnostuit…

VOITA 1000 EURON RUOKALAHJAKORTTI: Vastaa tähän kyselyyn ja olet mukana kilpailussa.

Omena

Ensimmäinen ainesosa on vihreä omena. Tutkimusten mukaan omena voi auttaa painonpudotuksessa, sillä sen glykeeminen indeksi on todella alhainen. Sitä paitsi omena pitää näläntunteen tehokkaasti poissa.

Omenat sisältävät myös pektiiniä, jotka edesauttavat vatsan ja suoliston toimintaa. Tämä tarkoittaa sitä että aineenvaihduntasi nopeutuu ja rasva palaa tehokkaammin samalla, kun puolustuskyky vahvistuu.

Sitruuna

Toinen ainesosa on sitruuna. Lukuisat tutkimukset ovat osoittaneet että sitruuna on erinomainen raaka-aine painonpudotuksessa.

Myös sitruuna sisältää pektiiniä ja fitness-asiantuntija Jackie Warnerin mukaan sitruunavettä kerran päivässä nauttivat henkilöt voivat polttaa jopa 100 kilokaloria enemmän päivässä.

Lisäksi sitruuna parantaa ruoansulatusta.

Kaurahiutaleet

Kaurahiutaleet ovat kolmantena, mutta eivät vähäisimpänä raaka-aineena. Kaura sisältää paljon proteiinia, vitamiineja, hiilihydraatteja ja muita ravinteita.

Kauran on osoitettu myös tehostavan painonpudotusta. Tutkimuksessa ryhmä ihmisiä söi kaurapuuroa aamiaiseksi, kun taas toiset söivät muroja. Molemmissa annoksissa oli yhtä paljon kilokaloreita (363), mutta kaurapuuroa syöneiden ihmisten nälkä pysyi pidempään loitolla.

Tarvitset:

• 2 vihreää omenaa
• 1 sitruunan mehut
• 125 g kaurahiutaleita
• 0,5 l kivennäisvettä

Näin juoma valmistetaan:

1. Kaada kivennäisvesi tehosekoittimeen yhdessä kaurahiutaleiden ja lohkoiksi leikattujen omenoiden kanssa. Sekoita huolellisesti.

2. Kaada sekaan sitruunamehu ja sekoita uudestaan, kunnes seos on juotavaa.

3. Voit halutessasi lisätä juoman joukkoon muutaman jääpalan.

Tämän juoman tulisi pitää nälän tunne loitolla ja tarjota samalla mineraaleja, vitamiineja ja muita elintärkeitä ravintoaineita.

Jaa resepti Facebookissa, jos aiot kokeilla superterveellistä painonpudotusjuomaa!

VOITA 1000 EURON RUOKALAHJAKORTTI: Vastaa tähän kyselyyn ja olet mukana kilpailussa.