On aina yhtä ilahduttavaa oppia syöneensä jo pitkään jotain, minkä myös tieteelliset tutkimukset todistavat terveelliseksi.

Womens Health Magazine listasi arkisia herkkuja, jotka viimeisimpien tutkimusten valossa ovat enemmänkin kuin sallittuja nautintoja.

Olut

Lihan marinoiminen oluella todella on terveellistä! Oluen todettiin vähentävän polyaromaattisten hiilivetyjen (PAHien) muodostumista lihan pinnalla. PAHit ovat syöpää aiheuttavia karsinogeeneja. Lue lisää täältä.

Paprika

Paprikan syömisen vähintään muutaman kerran viikossa on todettu vähentävän Parkinsonintaudin todennäköisyyttä noin 30 %.

Vesimeloni

Vesimelonimehun juominen näyttää auttavan palautumaan kuntoilun jälkeisestä lihasjäykkyydestä. Vaikutus perustuu vesimelonissa olevaan L-citrulline -aminohappoon.

Pähkinät

30 vuotta kestäneessä kokeessa verrattiin lähes päivittäin pähkinöitä syöviä ja kokonaan pähkinöitä vältteleviä koehenkilöitä. Pähkinöitä syövillä koehenkilöillä oli 20 % pienempi todennäköisyys kuolla koko 30-vuotisen tutkimusjakson aikana!

Tumma suklaa

Tumman suklaan kohtuullinen nauttiminen ehkäisee himoa syödä epäterveellistä pikaruokaa. Se ehkäisee myös stressin aineenvaihdunnalle aiheuttamia haitallisia vaikutuksia.

 

Lähde: Womens Health Magazine

 

Katso myös:

Herkullisia suklaareseptejä ja -ideoita Herkkusuussa

Vesimelonijuttuja

Kommentit

kommenttia