Syötkö aamuisin kaurapuuroa? Jos et, niin nyt annamme sinulle 5 erittäin hyvää syytä aloittaa päiväsi kaurapuurolla. Aamupuuro ei ole pelkästään lasten aamiainen, sillä saat siitä näitä viittä erittäin hyvää tekevää asiaa.

Kun syöt aamulla kaurapuuroa

 1. Kuidut
  Kauran kuidut tekevät erittäin hyvää suolistollesi ja vatsallesi. Jos kärsit siis ummetuksesta tai muista vatsavaivoista kaura on erinomainen apu niihin. Kauraa on luonnostaan gluteeniton, joten se sopii hyvin myös niille, joille gluteeni aiheuttaa vatsanpuruja.
 2. Proteiini
  Kaurapuuro jo itsessään sisältää proteiinia ja jos keität sen rasvattomaan maitoon saat annoksesta jo 11 g proteiinia. Lisäksi voit syödä vaikkapa kananmunaa.
 3. Betaglukaani
  Kaurassa on betaglukaania, joka auttaa laskemaan kolesterolia. Monissa kolesterolia alentavissa valmisteissa on käyteyttä tätä samaa kaurassa luonnostaan olevaa ainesosaa. Betaglukaanin on myös tutkittu auttavan painonhallinnassa.
 4. Pitkäketjuiset hiilihydraatit
  Kaikki hiilihydraatit eivät suinkaan ole pahasta. Pitkäketjuiset hiilarit vapauttavat energiaa tasaisesti, joten kaurapuuro auttaa täten pitämään verensokerin tasaisena ja nälän loitolla pidempään.
 5. Vitamiinit ja hivenaineet
  Kaurassa on myös B- ja E-vitamiineja, kalsiumia, magnesiumia, seleeniä, sinkkiä ja rautaa.

Lähteet: IL ja Kotiliesi

Lue myös: