Itävaltalaistutkimuksen mukaan lihansyöjät ovat terveempiä kuin kasvissyöjät.

Näin siis siitäkin huolimatta, että vertailututkimuksen kasvissyöjät olivat aktiivisempia, polttivat vähemmän tupakkaa ja joivat vähemmän alkoholia kuin tutkimuksen lihansyöjät.

Tutkimuksen mukaan hedelmistä, vihanneksista ja täysjyväviljoista koostuva vegetaarinen ruokavalio altisti mm. masennukselle, allergioille ja syövälle. Tutkimuksen 1320 osanottajaa luokiteltiin ruokavalionsa mukaan neljään eri kategoriaan täysin kasvispainotteisista dieeteistä kaikkein lihapitoisimpiin. Myös ikä ja sosioekonominen asema otettiin tutkimusasetelmassa huomioon.

Tutkimustulosten mukaan kasvissyöjät joivat ja polttivat vähemmän, mutta olivat silti lihansyöjiä huonommassa henkisessä ja fyysisessä kunnossa. Kasvissyöjät myös välttelivät lääkärillä käyntiä enemmän kuin lihansyöjät ja jättivät näin useammin myös mm. rokotukset ottamatta.

Tutkimustulosten johtopäätöksissä todetaan: ”Tutkimuksemme mukaan aikuisiässä olevat itävaltalaiset kasvissyöjät ovat terveydeltään huonommassa kunnossa (syövän, allergioiden ja henkisen terveyden osalta), heidän elämänlaatunsa on huonompi ja he tarvitsevat enemmän terveydenhoitoa.”

Tutkimuksen tekijät ovat heti joutuneet puolustuskannalle tutkimustulostensa kanssa. He painottavat, että syyt ja seuraukset eivät ole selkeitä, ja että lisää tutkimusta aiheesta tarvitaan.

 

Lähde: Independent

 

Katso myös: Herkullisia lihareseptejä Herkkusuussa

Kommentit

kommenttia