Viininystävät voivat nyt onnitella itseään.

Tutkimus nimittäin paljastaa, että mm. punaviinin sisältämä yhdiste resveratroli näyttää auttavan painonhallinnassa. Resveratroli-yhdistettä löytyy erityisen paljon rypäleistä ja rypäleistä valmistetuista juomista – siis myös punaviinistä

International Journal of Obesity -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa havaittiin, että resveratrolia saaneiden hiirien valkoinen, ”huono” rasvakudos alkoi muuttua ruskeaksi, kaloreita polttavaksi ”hyväksi” rasvaksi. Kaiken kaikkiaan resvetrarolidieetillä olleet hiiret lihoivat 40 % vähemmän kuin yhtä paljon kaloreita syöneet mutta ilman resveratrolia eläneet hiiret.

Kohtuus tärkeintä

Alkoholin kulutukseen liittyvät ongelmat ovat lisääntyneet viime vuosina, kun suomalaiset ovat omaksuneet ”keski-eurooppalaiset” juomatavat: viiniä tissutellaan yleisesti ruokailun yhteydessä, mutta toisaalta myös viikonloppukänneistä pidetään kiinni. Tämän seurauksena mm. maksakirroosi- ja suolistosyöpätapaukset ovat yleistyneet.

Punaviini ei myöskään ole yhtään rypäleitä tai rypälemehua parempi resveratrolinlähde. Tutkimusta johtanut professori Min Du kertoo Telegraphin haastattelussa, että omenat, vadelmat ja omenat ovat punaviiniä parempia resveratrolilähteitä. Professori Du:n mukaan monet terveyttä edistävät polyfenolit jäävät pois viinin valmistusprosessissa, kun viiniä suodatetaan.

Oli miten oli, kohtuukäytettynä punaviini lienee suositeltavin alkoholijuomavalinta laihduttajille – se  ainakin todistetusti muuntaa valkoista rasvakudosta kaloreita polttavaksi ruskeaksi kudokseksi. Kippis sille!

 

Katso myös:

Lisää viini-inspiraatiota

Lisää laihdutusinspiraatiota

 

Lähde: Telegraph

Kommentit

kommenttia