Kiivistä saa valmistettua herkullisia hedelmäsalaatteja.

Kiivi on hedelmänä monelle hieman vieras, vaikka kaikki sen tietävät. Hedelmä on kuitenkin superterveellinen ja hyvänmakuinen. Kiivi on helpointa kuoria lusikan avulla, jolloin saat kaikki hedelmälihat talteen. Kiivin voi tämän jälkeen leikata esimerkiksi kaapissa lojuvalla munaleikkurilla.

1. Parantaa ruoansulatustasi

Kiivi sisältää runsaasti kuituja, jotka tukevat luonnollisella tavalla ruoansulatustasi. Kiivi sisältää myös entsyymiä, joka auttaa kehoasi pilkkomaan proteiineja.

2. C-vitamiinipommi

C-vitamiini pitää huolta yleisestä terveydestä ja vastustuskyvystä. 100 grammaa kiiviä sisältää 98 mg C-vitamiinia, kun esimerkiksi appelsiini sisältää ”vain” 63 mg per 100 g.

3. Ehkäisee syöpää

Kiivin kuori sisältää ainesosia, jotka ehkäisevät syövän muodostumista ja suojaavat solujasi. Kiivin kuoren syöminen ei kuulosta kovin herkulliselta ajatukselta, mutta terveyden eteen kannattaa nähdä vaivaa. Muista pestä kuori hyvin ennen käyttöä. Vinkki: sekoita kuori esimerkiksi smoothien sekaan.

4. Pitää sinut nuorempana

Ikääntymisen pysäyttäminen on mahdotonta, mutta vanhenemisprosessia voi hidastaa syömällä terveellisesti. Kiivi sisältää E-vitamiinia ja antioksidantteja, joita kehosi tarvitsee päivittäin.

5. Ehkäisee sydän- ja verisuonitauteja

Tutkimuksen mukaan 2-3 kiiviä päivässä vähentää veritulppia 20 prosentilla! Kiivin siemenet sisältävät omega-3 rasvahappoja, jotka suojaavat sydän- ja verisuonisairauksilta. Hedelmä sisältää myös kaliumia, joka laskee verenpainettasi.

Lähde: newsner.com