Paistinpannuista tulee huolehtia oikein, jonka seurauksena ne pysyvät laadukkaina jopa vuosien ajan.

Olet varmasti joskus ihmetellyt sitä, kuinka suhteellisen uusi paistinpannu on yllättävän nopeasti todella huonossa kunnossa. Tämä ei yleisesti ottaen ole kuitenkaan paistinpannun vika, sillä olet luultavasti käsitellyt paistinpannuasi väärin.

Paistinpannu löytyy jokaisen keittiöstä. Laadukkaat pannut voivat kestää jopa vuosikymmeniä… kunhan et käytä niitä väärin.

Katso oikeaoppiset ohjeet alapuolelta ja pannusi pysyvät parempina kuin koskaan!

Fabiosa / Wikr
Fabiosa / Wikr

Paistinpannuista huolehtiminen ei ole monimutkaista, kunhan muistaa, että niillä on eri käyttötarkoituksia. Paistinpannuja ei periaatteessa tulisi käyttää paahtamiseen vaan paistamiseen.

Lue alapuolelta yleisimmistä paistinpannuista ja niiden käyttöominaisuuksista:

1. Teflonpannu

Teflonpannut ovat yleisimpiä paistinpannuja. Niiden tehtävänä on estää ruokaa tarttumasta. Teflonpannuja tulisi käyttää kevyessä ruoanlaitossa, ilman kovaa lämpötilaa. Teflonpannu sopii parhaiten kananmunien, vihannesten ja kalan paistamiseen. Teflonpannun joutuu silloin tällöin vaihtamaan, kun tarttumaton pinnoite kuluu.

Fabiosa / Wikr
Fabiosa / Wikr

2. Keraaminen paistinpannu

Keraamisen pannun avulla ruoan pystyy kypsentämään tasaisemmin. Teflonpannuja voidaan käyttää ruokien paahtamiseen ja grillaamiseen. Keraamisten pannujen pinnoite on herkempi kuin teflonpannujen. Keraamiset pannut ovat kalliimpia, mutta niiden puhdistaminen on helpompaa.

Keraaminen pannu sopii parhaiten yleiseen ruoanlaittoon.

Fabiosa / Wikr
Fabiosa / Wikr

3. Ruostumaton teräs

Nämä ovat ehdottomasti parhaita pannuja, mutta myös kalliita. Niissä ei ole pinnoitetta ja ne kestävät todella korkeita lämpötiloja. Teräspannut pitävät lämmön korkeana ja tasaisena, jonka vuoksi ne soveltuvat parhaiten pihvien paistamiseen. Kyseiset pannut kestävät vuosia, mikäli niistä pidetään hyvää huolta. Teräspannut tulee kuitenkin muistaa pinnoittaa öljyllä.

Teräspannut ovat kalliita investointeja, mutta varmasti sen arvoisia!

 

Fabiosa / Wikr
Fabiosa / Wikr

Kuinka huolehdit paistinpannuista oikeaoppisesti?

  • Huuhtele pannu vedellä ja pesuaineella, ennen ensimmäistä käyttökertaa. Lisää pannulle öljyä ennen paistamista.
  • Älä laita kuumaa paistinpannua kylmään veteen, koska se haurastuttaa ja pilaa pannusi nopeasti.
  • Käytä aina puisia tai muovisia lastoja, sillä metalliset välineet naarmuttavat paistinpannua.
  • Käytä tiskiharjaa tai pehmeitä pesusieniä, kun puhditstat pannuja. Teräsvilla tai karkeat pesusienet naarmuttavat paistinpannun pintaa.

Jaa tämä artikkeli ystävillesi, jotta heidän paistinpannunsa pysyvät pidempään kunnossa!

Lähde: wikr.com