Monilla on nykyään niin kiire, että terveellisen ruoan valmistamiseen – tai edes sen syömiseen – ei tahdo löytyä aikaa. Kuitenkin terveellisen ruokavalion tärkeys tiedostetaan nykyään paremmin kuin koskaan ennen.

Suomalaiset startup-yrittäjät iskivät tähän markkinarakoon juotavalla Ambronite-ateriallaan. Annos Ambronitea sisältää kaikki ravintoaineet joita ihmiskeho päivän aikana tarvitsee, eikä mitään ylimääräistä.

 

Maailmankartalle

Ensimmäiset maistiaiset Ambronitesta valmistettiin vuoden 2013 keväällä. Syksyllä 2013 Ambronitea tarjoiltiin startup-tapahtuma Slushissa, missä ruokaa jonottavat nälkäiset sijoittajat saivat maistiaisia uudesta juotavasta lounaasta. Puskaradio alkoi toimia, ja pian Ambronitesta kirjoittivat mm. Wired, Time ja Business Insider.

Tänä vuonna yhtiö keräsi Indiegogo-rahoituspalvelusta alkupääomaa ja tilauskantaa yli 80 000 euron arvosta. Tuotetta markkinoitiin oheisen videon avulla.

 

Juotava ateria – syömisen tulevaisuus?

Yrittävätkö Ambroniten kehittäneet startup-yrittäjät saada ihmiset korvaamaan aterioinnin kokonaan ravinnepirtelöillään?

HS:n haastattelema yrittäjä Simo Suoheimo kertoo, että näin ei suinkaan ole. Ambronite on tarkoitettu tilanteisiin joissa ei yksinkertaisesti ehdi syödä tai kokata. Suoheimo pitää itse kokatun aterian jakamista yhtenä suurimmista asioista elämässä.

”Se on jotain hyvin perustavanlaatuista” hän toteaa.

 

 

Katso myös: Smoothieherkkuja

Lähde: HS

Kommentit

kommenttia