Tilasitko kotiin pizzaa ja mietit mitä tehdä yli jääneelle pizzalle? Heittääkö pois. syödäkö kylmänä vai lämmittääkö uudelleen? Noutopizza ei yleensä enää maistu lähellekään samalta uudelleen lämmitettynä. Lämmitystavasta riippuen se voi muuttua veteläksi tai kivikovaksi koppuraksi. Mikä näistä kolmesta voittaa: mikro, pannu vai uuni?

IL on onneksemme testannut, millä tavalla pizzan lämmitys onnistuu parhaiten! Alla testi lyhyesti kuvailtuna:

Mikro

Mikron käyttämisen hyvänä puolena on helppous ja nopeus. Yhden palan lämmittämiseen menee minuutti. Useamman palan lämmitys kerralla ei välttämättä toimi, sillä silloin ne lämpenevät epätasaisesti.

Aika: 1 min

Lopputulos: Pizza pala lämpenee tasaisesti minuutissa ja juustosta tulee mukavan kuplivaa. Makukin on ihan ok. Pohjan koostumus kärsii pahiten mikrotuksesta ja siitä tulee lötkö sekä sitkeä.

Arvosana: 2/5

Paistinpannu

Paistinpannulla lämmitys ei ehkä ole ensimmäisenä mielessä, mutta se on yllättävän toimva tapa. Pannulle mahtuu kerralla noin 1/4 pizzasta. Tapa on suhteellisen nopea, mutta ei voita mikroa nopeudessa.

Toimi näin: lämmitä pannu kuumaksi, laita pannulle tilkka öljyä, lisää pizza ja laita kansi päälle. Tämän jälkeen alenna lämpötilaa heti reippaasti, jottei pohja pääse kärähtämään.

Aika: 6 minuuttia

Lopputulos: Äärimmäisen rapea pohja! Kannen alla lämmitys varmisti, ettei pizza päässyt myöskään kuivahtamaan. Maku oli jopa parempi kuin alkuperäisessä pizzassa.

Arvosana: 5/5 – selkeä voittaja!

Uuni

Uuni on

Uuni

Uuni toimii pizzan uudelleen lämmittämiseen aika hyvin etenkin, jos pizzaa on jäänyt yli enemmän. Uunin käyttämisestä ei synny ylimääräistä tiskiä, mutta sen lämpenemistä täytyy odottaa.

Toimi näin: Lämmitä pizzapalaa 200-asteisessa uunissa 7 minuuttia. Aseta pizza leivinpaperin päälle uuninritilälle – ei pellille. Laita ritilä uunin alatasolle.

Aika: 7 minuuttia (pizzan lämmitysaika)

Lopputulos:

Pizza lämpeni kauttaaltaan ja juusto suli kuplivaksi noin 7 minuutissa. Pohjasta tuli rapea, mutta paistinpannulla siitä tuli vielä rapeampi. Pizza pala pääsi hieman kuivahtamaan.

Arvosana: 4/5

Oletko jo kokeillut lämmittää pizzaa paistinpannulla? Vai oliko tämä täysin uusi kikka sinulle? Jaa vinkki ystävillesi.