Omenoita kannattaa popsia!

Tässä seitsemän painavaa syytä:

1. Omena päivässä pitää lääk… apteekkarin loitolla

Erään tutkimuksen mukaan vanha sanonta ei pidä ihan sellaisenaan paikkaansa – omena päivässä ei vähentänyt koehenkilöiden lääkärikäyntejä. Apteekkikäyntejä se kuitenkin vähensi peräti 27 %!

2. Paljon kuitua

Yksi omena sisältää viitisen grammaa liukenevaa ravintokuitua, joka on hyväksi keholle monin tavoin: Se pitää suoliston kunnossa ja verensokerin tasaisena. Suuri osa omenan kuiduista sijaitsee kuoressa.

3. Alentaa kolesteroliarvoja

Omenansyönti alentaa veren huonon LDL-kolesterolin määrää. Tämän hyödyllisen ominaisuuden tarjoaa aine nimeltä pektiini.

4. Auttaa laihduttamisessa ja painonhallinnassa

Erään brasilialaistutkimuksen mukaan omenan syöminen ennen ateriointia kannattaa: Ennen ateriointia omenan syöneet naiset laihtuivat 33 % tehokkaammin kuin he jotka eivät omenoihin koskeneet.

5. Omenat ovat todellisia antioksidanttipommeja

Omenoiden lukuisat antioksidantit ja hivenaineet auttavat pitämään kroppasi nuorekkaana. Etenkin kuorineen syödystä omenasta saat runsaasti flavonoideja, C- ja A-vitamiinia, fosforia, rautaa ja kalsiumia.

6. Vain 40 kilokaloria / 100 g

Omena on hyvästä maustaan huolimatta melko kevyttä purtavaa: Sen kaloripitoisuus on vain noin 40 kcal/100 g. Pääosa omenasta on vettä – noin 85 % painosta.

7. Sydän kiittää

Kaiken muun hyvän lisäksi omena on myös erinomainen kaliumin lähde. Kalium pitää mm. sydämen ja verenkiertoelimistön kunnossa.


Katso myös:
Omenaisia herkkuja ja -vinkkejä

Lähteet: Care2, Telegraph