Tiettyjä ruokia tulisi välttää, lähes tilanteessa kuin tilanteessa.

Pidä nämä ruokavinkit mielessä ensi kerralla, kun olet kaupassa.

Vältä näitä ruokia:

1. Prosessoidut hiilihydraattituotteet

Sokeroidut murot, donitsit, keksit, jäätelöt, kuivakakut, limsat… kaikki nämä tarjoavat kehollesi vain luonnottoman nopean verensokeripiikin, joka laskee yhtä nopeasti kuin tulikin. Pitkällä aikavälillä tällaiset pitkälle prosessoidut, yksinkertaiset hiilihydraatit nostavat riskiä sairastua mm. kakkostyypin diabetekseen.

2. Prosessoidut lihatuotteet

Makkarat, nakit, leikkeleet, pekoni… kaikki nämä sisältävät paljon tyydyttynyttä rasvaa, suolaa ja nitraatteja. Prosessoituja lihatuotteita tulisi syödä erittäin harvoin jos silloinkaan – niiden on nimittäin todettu mm. nostavan huonon LDL-kolesterolin määrää veressä ja altistavan jopa suolistosyöville.

Liha kannattaa ostaa käsittelemättömänä. Punaisen lihan sijaan kannattaa suosia kanaa ja kalaa sekä kasvikunnan tuotteita.

3. Tuotteet joiden raaka-aineita et osaa lausua

Tuotteet jotka sisältävät vaikeasti lausuttavia raaka-aineita kannattaa jättää kaupan hyllylle. Kannattaa ostaa tuoreita, yksinkertaisia raaka-aineita ja valmistaa niistä kunnon ruokaa. Säästät rahaa ja terveyttäsi.

4. ”Rasvattomat” ja ”Vähärasvaiset” tuotteet

Mitä enemmän tuotteen etiketissä hehkutetaan tuotteen terveellisyyttä ja vähärasvaisuutta, sitä epäterveellisempää se todennäköisesti on. Esimerkiksi vähärasvaisuus tarkoittaa usein lisättyä sokeria, jotta tuotteen maku on saatu pidettyä hyvänä. Myös dieettilimsat kannattaa kiertää kaukaa.

Katso myös:

Lisää ruokaan ja terveyteen liittyviä juttuja

 

 

Lähde: Oprah.com

Kommentit

kommenttia