Pressopannu on nerokkaan yksinkertainen kahvinkeitin: Sitä käyttääksesi et tarvitse kuin kuumaa vettä ja kahvinpuruja. Kannattaa kuitenkin muistaa muutama asia, niin pressokahvisi maistuu piirun verran paremmalta. Tässä kolme yleistä virhettä ja miten välttää ne.

 

1. Jauhat pavut liian hienoksi

  • Saat aikaiseksi herkullista pressopannukahvia, kun jauhat kahvinpurut itse, mielellään hiljattain paahdetuista pavuista. Älä kuitenkaan jauha papuja liian hienojakoisiksi, koska tällöin purut tulevat männän siivilän läpi ja sekoittuvat kahviisi. Pannun mäntä voi olla myös vaikea painaa alas asti jos kahvinpurut ovat liian hienoksi jauhettuja.

 

2. Käytät liikaa tai liian vähän kahvinpuruja

  • Monet pressopannun käyttäjät eivät mittaile kahvinpurujen ja veden määrää kovin tarkasti. Saat kuitenkin kahvistasi hieman parempaa, kun muistat että sopiva suhde on 1:10 (kahvinpurujen suhde veden määrään).

 

3. Keität liikaa kerralla

  • Kuten ehkä jo tiedät, kahvi jäähtyy pressopannussa äkkiä. Kahvista tulee myös helposti liian tymäkkää, jos se ehtii seistä pannussa. Kannattaa siis keittää vain sen verran kuin aikoo samantien juoda. Jos kuitenkin keität useamman kupillisen kahvia kerralla, keitetty kahvi kannattaa kaataa hetimiten termospulloon.

 

 

Katso myös: Lisää kahvi-inspiraatiota

Lähde: TheKitchn

Kuva: Yongbin

 

Henri Isometsä / Herkkusuu uutiset


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Kommentit

kommenttia