Välillä on tärkeä muistuttaa itseään miksi tiettyjä ruoka-aineita, kuten esimerkiksi sokeria tulisi välttää. Teet kehollesi suuren palveluksen vähentämällä piilosokeria sisältäviä ruoka-aineita.

Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että elimistömme ei tarvitse sokeria toimiakseen – päinvastoin. Nykyään saamme liikaa sokeria jopa päivittäisistä ruoka-ainestamme piilosokerin muodossa. Sokerin vaikutuksia elimistöön on tutkittu laajasti ja monet tutkimukset osoittavat kuinka haitallista meille se oikeasti on.

Luonnon oma sokeri, eli fruktoosi puolestaan ei ole terveydelle haitallista, sillä saamme sitä hedelmistä ja kasviksista pieninä määrinä ja se vaikuttaa elimistössä hitaammin ja tasaisemmin. Oikea ongelma löytyy elintarvikkeista joihin on lisätty niin sanottua “piilosokeria.” Näitä elintarvikkeita ovat esimerkiksi marja- ja hedelmäjogurtit, vanukkaat, mehut ja useimmat lihamarinadit.

Voit katsoa alla olevalta videolta, kuinka paljon sokeria hillot, marmeladit, jogurtit ja muut ”välipalat” sisältävät sokeria.

Auta ystäviäsi syömään terveellisesti jakamalla tämä tieto Facebookissa!

Kommentit

kommenttia