Syötkö sinä näitä ruokia ennen nukkumaanmenoa? Ei kannattaisi!

Joitain ruokia ja juomia ei vain kerta kaikkiaan kannata kulauttaa kurkustaan alas ennen nukkumaanmenoa. Tässä niistä seitsemän.

1. Jäätelö

Mikäpä sen hauskempaa kuin lusikoida jätskiä suoraan purkista ennen nukkumaanmenoa? Kannattaa harkita uudelleen, sillä jäätelön sisältämä rasva ja hiilihydraatit eivät tee hyvää myöhään nautittuna. Rasva kertyy vyötäröllesi nukkuessasi ja hiilihydraatit antavat kehollesi väärää viestiä, eli valmistelevat sitä energiaa kuluttaviin ja fyysisiin ponnistuksiin. Tutkimusten mukaan tämä voi johtaa mm. painajaisunien näkemiseen.

2. Selleri

Harva meistä järsii selleriä ennen maatepanoa – ja hyvä niin. Selleri on nimittäin yksi tunnetuimmista diureeteista, eli se stimuloi virtsan eritystä. Älä siis jatkossakaan syö selleriä iltamyöhällä, tai joudut ramppaamaan vessassa koko yön.

3. Pasta ja spagetti

Pasta ei ole paras ruokaratkaisu loppupäivään. Pasta koostuu nopeista hiilareista, jotka saavat kehosi ylikierroksille juuri ennen nukkumaanmenoa. Nopeat hiilihydraatit muuttuvat myös helposti rasvaksi vyötäröllesi nukkuessasi.

4. Pizza

Mahakin kaipaa välillä lepoa, ja paras tapa antaa mahan levätä on syödä kevyesti ennen nukkumaanmenoa. Jos haluat kiusata mahaasi oikein kunnolla, niin anna sille pizza sulatettavaksi. Pizzan hiilihydraatit ja rasvainen juusto pitävät mahasi työllistettynä taatusti koko yön. Kiitoksena tästä maha kyllä kiusaa aivojasikin eikä anna sinun nukkua rauhassa.

5. Suklaapatukat

Erään tutkimuksen mukaan suklaapatukoiden syöminen ennen nukkumaanmenoa aiheuttaa painajaisia. Näin kävi peräti seitsemälle suklaapatukoita mussuttaneelle koehenkilölle kymmenestä.

6. Murot

Murot ovat todellinen hiilihydraattipommi, joka saa verensokerisi ensin nousemaan korkealle ja romahtamaan sitten aivan pohjamutiin. Tällainen temppu ei takaa hyviä yöunia, joten se kannattaa jättää tekemättä. Esimerkiksi pieni annos pähkinöiden kera nautittua kaurapuuroa on parempi vaihtoehto – katso täältä kaurapuuron tuunausniksejä.

7. Valkosipuli

Jos jaat sängyn kumppanin kanssa, niin kaiken valkosipulilla maustetun välttäminen ilta-aikaan lienee jo iskostunut selkäytimeesi. Valkosipulin välttämiselle on myös hajun lisäksi toinen syy: Se voi aiheuttaa närästysoireita niillä joiden ruoansulatus temppuilee joskus muutenkin.


Katso myös:
Lisää ruokaan ja uneen liittyviä juttuja
Lisää ruokaan ja terveyteen liittyviä juttuja
Lähde: Men’s Health

Kommentit

kommenttia