Pähkinät, tofu, maksa, sipuli…

Useimmilla meistä on jokin ruoka jota ei suostuisi syömään pakotettunakaan. Yleensä syynä on maku, allergia tai ympäristönäkökulma. Ohessa viisi ruokalajia, joita ei kannata syödä niiden terveydelle haitallisten ominaisuuksien vuoksi.

5 ruokaa, joita sinun ei tulisi koskaan syödä:

1. Miekkakala

Miekkakaloihin kertyy erityisen paljon raskasmetalleja, kuten elohopeaa. Erityisesti raskaana olevien on syytä kieltäytyä miekkakala-annoksista lomamatkoillaan. Lisäksi miekkakala on paikoin rajusti ylikalastettua.

2. Kasvinsuojeluaineilla käsitellyt mansikat

Mansikat kannattaa syödä luomuna, koska tavallisia mansikoita käsitellään moneen kertaan kasvukautensa aikana vaarallisilla kasvinsuojeluaineilla.

3. Light-juomat

Tutkimustulokset aspartaamin ja muiden keinotekoisten makeutusaineiden terveysvaikutusten suhteen on monin tavoin ristiriitaista. Syynä ovat usein intressiristiriidat tutkijoiden ja makeutusaineita valmistavien suurten yhtiöiden välillä. Tutkimustulokset kuitenkin kertovat, että keinotekoiset makeutusaineet voivat aiheuttaa lihavuutta, neurologisia oireita, nivelkipuja, ruoansulatusongelmia, päänsärkyä ja muita sekalaisia oireita.

4. Säilyketomaatit

Säilyketölkeistä voi liueta ruokaan BPA-nimistä synteettistä estrogeenia, joka voi aiheuttaa mm. diabetestä ja lisääntymiskyvyttömyyttä. Suosi lasi- tai pahvipakkauksiin pakattuja tomaatteja, jos tarvitset säilyketomaatteja resepteissäsi.

5. Valkosuklaa

Valkoisessa suklaassa ei ole lainkaan niitä terveydelle edullisia ainesosia joita tumma suklaa on pullollaan. Päinvastoin: Valkoisessa suklaassa on vain suklaan huonot puolet, eli runsaasti rasvaa ja sokeria.

 

Katso myös:

Lisää ruokaan ja terveyteen liittyviä juttuja

Lähde: Womens Health Magazine

Kommentit

kommenttia