Pienistä puroista syntyy joki – myös säästämisessä. Pienillä teoilla pystyt pitkällä aikavälillä säästämään paljonkin rahaa. Yksi kodin perusaskareista, jossa pystyt helposti säästämään on pyykin pesu. Tämä säästövinkki pitää myös huolen siitä, ettei pyykkisi ala haista ummehtuneelle.

Kaupoissa on tarjolla jos jonkinlaista pyykinpesuainetta, huuhteluainetta ja pyykkietikkaa. Osa näistä tuotteista, etenkin pyykkietikoista, ovat kalliita. Yksi pyykkietikkapullo voi maksaa jopa 12 euroa. Voit kuitenkin valmistaa pyykkietikkaa todella helposti ja edullisesti kotona.

Pyykkietikalla pidät pyykkisi myös raikkaana, sillä etikka poistaa tunkkaisia hajuja vaatteista sekä puhdistaa myös pyykinpesukonettasi. Etikkaa voit käyttää mille tahansa tekstiileille ja missä tahansa pesulämpötilassa. Muista valita viileä pesulämpötila energian ja rahan säästämiseksi.

Tee pyykkietikkaa itse näin:

Tarvitset:

  • 2/3 Etikkaa
  • 1/3 vettä
  • Muutama tippa eteeristä öljyä haluamasi tuoksuisena
  • Tyhjä pullo (esim. 0,5l limupullo)

Tee näin:

  1. Kaada väkiviinaetikkaa ja vettä tyhjään pestyyn pulloon. Etikan osuus 2/3 ja veden osuus 1/3.
  2. Tiputa sekaan muutama tippa haluamaasi eteeristä öljyä. Ravista sekaisin.
  3. Annostele pari pullon korkillista pyykkietikkaa pesukoneen huuhteluainelokeroon jokaisella pesukerralla.
  4. Märät pyykit voivat tuoksua vielä etikalle, mutta älä huoli, sillä haju häviää vaatteiden kuivuttua ja tilalle jää vain mieto tuoksu eteerisestä öljystä.

Jaa tämä erinomainen niksi pyykinpesuun ja rahan säästämiseen kavereillesi Facebookissa!