Pastan huuhteleminen jakaa mielipiteitä.

Osa tekee sen aina, osa ei tekisi sitä koskaan. Huuhteleminen poistaa pastan pinnasta tärkkelystä, joten se vaikuttaa oleellisesti myös pastan makuun ja suutuntumaan The Kitchn -sivuston mukaan sekä ”huuhtelijat” että ”huuhtelemisesta pidättäytyjät” ovat molemmat osin oikeassa.

Pasta nimittäin kannattaa huuhdella – mutta vain kahdessa eri tilanteessa:

1. Valmistat pastasalaattia

Pastasalaattia valmistettaessa pasta kannattaa huuhdella. Tälle on kaksi hyvää syytä: 1: Pasta lakkaa kypsymästä kun se huuhdellaan kylmällä vedellä, joten siitä ei pääse tulemaan liian pehmeää 2: Pastan pinnalla oleva tärkkelys sitoo pastasuikaleita yhteen, joten tärkkelyksen huuhtelemisella saa pidettyä pastat irti toisistaan.

2. Paistat pastaa (esim. nuudelia)

Jos paistat pastaa, siihen pätee sama periaate kuin pastasalaattiin: Et halua pastasuikaleiden tarttuvan toisiinsa. Tästä syystä pasta kannattaa huuhdella ennen paistamista.   Kaikissa muissa tilanteissa pastan huuhteleminen kannattaa jättää väliin, koska tärkkelys tuo pastan makua ja makeutta esiin. Kokeile lorauttaa pastan keitinvettä hieman kastikkeeseenkin – saat kastikkeesta paksumpaa ja ruokaisampaa!   Mitä sinä olet mieltä pastan huuhtelemisesta? Kommentoi!

Katso myös:

Lisää pastaniksejä

Lähde: TheKitchn

Kommentit

kommenttia