Nyt kun marjastuskausi on jälleen alkamassa, kannattaa pakastinta tutkailla ennen uusien marjojen säilömistä: Onko pakastimen perukoilla ikivanhoja marjapussukoita? Jos  ne ovat yli vuoden vanhoja, kannattaa ne keittää hilloksi, mehuksi tai heittää pois, kirjoittaa Iltalehti.

 

Tässä muutama niksi joilla selviät paremmin marjastuskauden säilömishaasteista:

 

1. Bakteerit eivät kuole pakastimessa

Pakastimessa bakteerit vain kohmettuvat ja lakkaavat toimimasta. Kuumentamalla marjoja saat bakteerit tuhottua. Kuumentamalla valmistettu mehu tai hillo on mahdollista pakastaa uudelleen, mutta kertaalleen sulatettuja marjoja ei kannata laittaa pakastimeen sellaisenaan.

 

 

2. Uunipellin avulla marjat pysyvät irti toisistaan

Marjat kannattaa asetella ensin uunipellille mahdollisimman irralleen toisistaan, ja asettaa pelti sitten pakastimeen. Näin marjat eivät jäädy yhdeksi isoksi klimpiksi. Tämän jälkeen ne voi kaataa uudelleensuljettavaan pussiin ja pussin pakastimeen.

 

 

3. Muotoile littanaksi ja poista ilma

Jos ”uunipeltitekniikka” tuntuu työläältä, niin marjat kannattaa kaataa uudelleensuljettavaan pussiin ja muotoilla pussi littanaksi. Tämän jälkeen pussista kannattaa imeä ilma pois esimerkiksi pillin avulla ennen sulkemista. Näin marjat säilyvät hyvinä ja pakastuvat nopeasti.

 

 

Katso myös:

Lisää marjainspiraatiota

 

 

Lähde: Iltalehti

Kommentit

kommenttia