Tiesitkö, että sokeria voi käyttää näinkin!

Muun muassa tällaisia käyttötapoja sokerille löytyy:

1. Pidä kukat tuoreina pidempään

Lisää kolme teelusikallista sokeria ja kaksi ruokalusikallista väkiviinaetikkaa kukkamaljaasi. Sokeri antaa kukille ravintoa ja etikka pitää bakteerit ja homesienet kurissa!

2. Valmista supersimppeli kuorintavoide

Sekoita sokeria ja sitruunamehua ja hiero ihollesi! Pese pois suihkussa. Irroittaa kuolleet ihosolut – ja maksaa murto-osan siitä mitä ”oikeat” kuorintavoiteet kaupoissa. Katso täältä myös muita vinkkejä kauneudenhoitoon keittiötarvikkeilla.

3. Poista hajut termoskannusta ja muovipurkeista

Vanhat termoskannut ja ruokapurkit voivat haista ikävälle. Ratkaise ongelma annostelemalla teelusikallinen sokeria (kuivan) termoksen tai ruokapurkin pohjalle. Sokeri imee itseensä ikävät hajut ja aromit. Anna vaikuttaa mielellään yön yli. Kaada sokerit pois, pese ja huuhtele ennen käyttöä.

4. Hävitä pihallasi lentävät öttiäiset

Jos pihaasi riivaa mehiläis- tai muu ötökkäongelma, voit hoitaa sen valmistamalla simppelin ansan: Valmista siirappia keittämällä vettä ja sokeria. Kaada seos lasipurkkiin ja vie purkki pihallesi, mielellään perimmäiseen nurkkaan. Ötökät lentävät purkkiin sokerin perässä, eivätkä tule ulos.

5. Pidä keksit tuoreemman makuisina

Kun laitat keksi- tai kuivakakkulaatikkoon mukaan pari sokerikuutioita, niin leivonnaiset säilyvät tuoreen makuisina pidempään.

6. Puhdista kahvi- ja maustemyllysi

Kahvi-, pippuri- ja maustemyllyihin voi kehittyä ajan myötä ikävä haju. Saat hajun kätevimmin pois jauhamalla sokeria. Kaada myllyyn puolisen desiä sokeria ja jauha 2 – 3 minuuttia. Kaada sokerit pois ja pyyhi huolellisesti sokerinjämät pois.

7. Poista ruohotahrat vaatteista

Nopea fiksi kesäisiin nurmitahroihin lenkkareissa ja vaatteissa: Sekoita lämmintä vettä ja sokeria, kunnes sinulla on kiinteähköä tahnaa. Levitä tahna tahralle ja anna vaikuttaa tunnin verran. Pese ja huuhtele.

8. Poista lika, rasva ja hajut käsistäsi tehokkaammin sokerin avulla

Jos kätesi ovat likaiset ja öljyiset, saat tehoa käsienpesuun ripottelemalla saippuan lisäksi sokeria käsiisi. Sokeri kuorii ja irroittaa likaa tehokkaasti. Sokeri myös imee itseensä esimerkiksi valkosipulin aromit.

9. Hävitä ötökät piknikvilttisi ympäriltä

Myös matkanpäällä sokeri auttaa ötököiden hävittämisessä. Tee tyhjän jogurttipurkin kanteen muutama reikä, lorauta sisään lämmintä vettä ja sokeria. Ötökät hakeutuvat jogurttipurkkiin sokerin perässä eivätkä pääse enää ulos.

 

Katso myös:

Lisää keittiövinkkejä

 

Lähde: RD, MNN

Kommentit

kommenttia