Edes vihamiehesi eivät ansaitse huonoa aamukahvia – se pilaa koko päivän.

Tässä viisi yleistä syytä joiden vuoksi kahvisi voisi maistua paremmaltakin.

1. Kahvi ei ole tuoretta

Kahvin säilyttämiseen pätee kaksi sääntöä: Viileys ja tuoreus. Sulje siis avattu kahvipakkaus aina mahdollisimman tiiviisti ja säilytä sitä viileässä kaapissa valolta ja lämmöltä suojattuna. Kahvi kannattaa ostaa kokonaisina papuina ja jauhaa itse – näin saat takuutuoretta kahvia.

2. Kahvi on paahdettu huonosti / liian tummaksi

Kahvi ei olisi kahvia ellei kahvipapuja olisi paahdettu – vihreät kahvipavut eivät näet maistu juuri miltään. Kahvin paahtaminen on kuitenkin taitolaji, ja joskus se voi myös mennä pieleen. Erityisesti tummapaahtoiset kahvit voivat saada liian kitkeriä aromeja, jos niitä on paahdettu liian pitkään. Kokeile erilaisia kahveja ja paahtoasteita – näin tiedät mitkä pavut ja millainen paahtoaste sopii sinun makuusi.

3. Kahvinkeitin on likainen

Kahvinkeittimen koneistoon kertyy kuukausien ja vuosien saatossa kaikenlaista kuonaa: Kalkkeutumia, rasvaa, likaa… Katso täältä ohjeet kahvinkeittimen puhdistamiseen.

4. Seisotat kahvia pitkään lämpölevyllä

Sille on syynsä miksi toimiston kahvinkeittimen kannussa makaa aina tilkka kitkerää kahvia: Kukaan ei halua juoda sitä. Kahvi menee helposti pilalle seistessään monta tuntia lämpölevyllä. Jos keität isomman erän kahvia kerralla ja tiedät että se ei tule heti juoduksi, niin kahvi kannattaa kaataa termoskannuun.

5. Vesi

Suomessa kraanavesi on pääsääntöisesti hyvin laadukasta, joten veden laadun suhteen ongelmia ei meillä ole. Varmista kuitenkin että kahvinkeittimessäsi on riittävästi tehoa: Jos vesi on jo kannuun tippuessaan haaleaa, niin kahvi maistuu laimealta. Kahvista ei tällöin uutu yhtä paljon aromeja kuin kuumaa vettä käytettäessä. Ja kuka nyt muutenkaan haluaisi haaleaa kahvia maistella?

 

Katso myös: Lisää kahvi-inspiraatiota

Lähde: TheKitchn

 


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Kommentit

kommenttia