Tiestikö, että ruokakaappisi sisältää erinomaisia, tehokkaita ja ekologisia puhdistusaineita, joilla siivous sujuu leikiten? Listaamme top 3 ruokakaapin tehopakkausta siivoukseen. Vähennä kemikaalien käyttöä ja siirry turvallisiin mutta tehokkaisiin siivousaineisiin näillä ohjeilla.

Etikka on uskomaton hajunpoistaja

Moni voi kavahtaa etikan voimakasta hajua ja siksi jättää sen siivouspotentiaalin käyttämättä. Vaikka etikka tuoksuu hyvin voimakkaalle tuoreena, se ei kuivuessaan tuoksu juuri miltään ja se vie samalla mukanaan epämiellyttävät hajut. Etikka onkin siis siivouksessa että pyykinpesussa oivallinen pesuaine. Etenkin ummehtunut haju pyykeissä lähtee hyvin etikalla. Voit kokeilla tavallista etikkaa tai kaupasta saatavia hajustettuja pyykkietikoita.

Etikalla puhdstat myös esimerkiksi kodinkoneet kalkkijäämistä. Pyykinpesukone, astianpesukone ja kahvinkeitin puhdistuvat, kun käytät ne kertaalleen ne veden ja etikan seoksella.

Sitruunalla paikat kiiltäviksi

Tuore sitruuna on ihanan raikkaantuoksunsa lisäksi erityisen tehokas kodin puhdistaja. Sitruunan sisältämä sitruunahappo toimii mainiosti rasva- ja kalkkitahrojen puhdistuksessa. Sitruunalla puhdistat mm. likaisen tiskialtaan ja leikkuulaudat. Laita sitruunankuorta roskakaappiin tai jääkaappiin tuomaan raikkaan tuoksun.

Ruokasoodalla puhdistat mm. vaikeat tahrat valkoisista vaatteista

Ruokasoodalla saat valkoisista vaatteistasi vaikeat tahrat pois. Esimerkiksi viini, mustikka ja muut voimakkaat tahrat lähtevät, kun laitat ruokasoodaa tahralle ja annat vaikuttaa ennen pesua. Älä kuitenkaan käytä ruokasoodaa värillisille pyykeille, sillä se voi valkaista niitä.

Hikiset lenkkitossut raikastat ripottelemalla kenkiin ruokasoodaa, sillä se neutraloi hajuja.

Ruokasoodan ja etikan yhdistelmällä avaat myös tukkeutuneen viemärin ekologisesti.

Tee ekoteko ja jaa vinkit myös ystävillesi! Vähennetään yhdessä kemikaalien käyttöä.