Punkit pääsevät ryömimään kehon päälle täysin huomaamatta ja usein punkin huomaa vasta, kun se on ehtinyt imemään itseensä verta. On kuitenkin olemassa eräs kätevä esine, jolla punkkitarkastuksen saa tehtyä nopeasti.

Kyseinen esine on tavallinen nukkatela ja sillä saa kätevästi pyyhkäistyä paikat läpi.

Punkit ovat asuttaneet lähes kaikki maailman kolkat ja ne viihtyvät erityisen hyvin pitkässä heinikossa, josta ne pääsevät tarttumaan helposti kiinni ohikulkevaan ihmiseen tai eläimeen.

Punkit levittävät sairauksia

Punkit levittävät monia sairauksia, kuten borrelioosia. Rokottaminen on mahdollista, mutta pahimmassa tapauksessa punkin purema voi aiheuttaa aivokalvontulehduksen ja muuttua hyvin ​​vaaralliseksi.

Muista suojautua hyvin ennen kuin lähdet metsään tai alueelle, jossa punkkeja tavataan. Saappailla ja pitkähihaisilla housuilla pääsee yleensä jo pitkälle.

Näin hyödynnät nukkarullaa

Mikäli käytät shortseja ja t-paitaa, voit käyttää nukkarullaa punkkitarkastuksessa.

Heti, kun olet poistunut metsästä, käy jalat ja muut alueet läpi nukkatelalla. Jos et ole liikkunut yksin, voit pyytää seuralaiseltasi apua.

Nukkatelan käyttäminen on tärkeää heti ruohikosta tai metsästä poistumisen jälkeen, sillä nukkatela ei auta mikäli punkit ovat ehtineet kiinnittyä.

Ps. Lemmikin voi myös käydä läpi nukkarullalla.

Tiesitkö, että nukkarullaa voi käyttää tähän tarkoitukseen? Jaa uutinen ystävillesi!