Syö suklaata, et vanhene niin nopeasti!

Cambridgen yliopistolla on kehitetty Esthechoc -suklaapatukka, jonka väitetään ehkäisevän – ja jopa peruuttavan – ikääntymisen merkkejä. Tutkimusten mukaan suklaan syöminen palautti 50 – 60 -vuotiaiden koehenkilöiden ihon fysiologisen koostumuksen 20 – 30 -vuotiaiden tasolle.

Tutkimuksen koehenkilöt söivät nuorentavaa suklaata neljän viikon ajan. Tänä aikana heidän ihonsa ominaisuuksia mitattiin. Tulosten mukaan heidän verenkierrossaan oli suklaansyönnin jälkeen vähemmän tulehduksia ja pintaverenkierto oli vilkastunut. Vilkas pintaverenkierto häivyttää ja ehkäisee ryppyjä.

Salaisuus piilee ”flamingo-antioksidantissa”

Tiedemiesten mukaan Esthechoc -suklaapatukan nuorentava vaikutus piilee samassa antioksidantissa, joka tekee flamingoista pinkkejä. Suklaapatukassa on vain 38 kilokaloria, joten se sopii myös diabeetikoille.

Esthechocia ei löydy vielä kauppojen hyllyiltä, mutta sitä ei ihan jokaiseen maitokauppaan ole tulossakaan. Esthechocia tullaan markkinoimaan hyvin toimeentuleville 30+ naisille sekä kiireen harmaannuttamille bisnesmiehille.


Katso myös:
Lisää suklaaherkkuja
Lisää ruokaan ja kauneuteen liittyviä juttuja

Lähde: Independent