Onko ihosi jostain syystä tulehtunut tai ärtynyt – kokeile hyödyntää näitä luonnonantimia!

Kaurahiutaleet ovat erittäin mainio aamiainen tai välipala, mutta niillä on myös muita terveysvaikutuksia, joista et välttämättä tiennyt.

Tiesitkö, että kaurahiutaleet voivat auttaa ihosairauksiin?

Lääkärissä määrätään usein kortisonia, joka yleensä auttaa nopeasti ihotulehduksiin. Sillä on kuitenkin myös ikäviä haittavaikutuksia.

Siksi voit kokeilla myös näitä vaihtoehtoisia menetelmiä oireiden lievittämiseksi – katso alta kaikki luonnonantimet, joita voit kokeilla:

1. Kaurahiutaleet kylpyammeessa

Tutkimukset ovat osoittaneet, että kaurahiutaleilla on ihotulehduksia lievittäviä ominaisuuksia.

Voit lievittää oireita, täyttämällä sukan kaurahiutaleilla ja kylpemällä sen kanssa.

Toimi näin: puristele sukkaa, kun kylpyamme on täynnä vettä, jotta sen sisällä olevat kaurahiutaleet erittävät aineita niin, että vesi muuttuu hieman sameaksi.

2. Kurkku

Lievitä kutinaa, asettamalla kurkkuviipale kutisevan kohdan päälle.

Vinkki: pidä muutama kurkkusiivu valmiina jääkaapissasi, siltä varalta, että kutina iskee.

3. Aloe vera

Aloe veraa käytetään usein, kun iho palaa auringossa, sillä sen viilentävä vaikutus nopeuttaa paranemisprosessia.

Aloe vera on niin tehokas lääke ihollesi, että joidenkin ihmisten mukaan se voi korvata jopa kortisonin, kirjoittaa eksembehandling.se

Kortisoni auttaa nopeasti, mutta ihotulehdukset palaavat usein takaisin. Aloe vera hoitaa ihoasi luonnollisin keinoin ja pidemmällä aikavälillä vaikutukset ovat paremmat.

4. Kamomilla

Kamomilla on yrtti, jota on käytetty vuosisatojen ajan sen rauhoittavan vaikutuksen vuoksi. Kokeile valmistaa kamomillateetä ennen nukkumaanmenoa, mikäli et ole aiempina öinä saanut kunnolla unen päästä kiinni.

Kamomillalla voi hoitaa myös ihotulehduksia. Anna kamomilla-kukkien kiehua vedessä 15 minuutin ajan. Anna veden jäähtyö hieman ja siivilöi kukat erilleet vedestä. Kasta pyyhkeesi kamomillaveteen ja aseta se ihotulehduksen kohdalle 10-15 minuutiksi.

5. Rentoutuminen

Liiallisella stressillä ja ihosairauksilla on todettu olevan yhteyksiä toisiinsa. Stressi saattaa laukaista ihotulehduksen, jotka voivat pahimmillaan muuttua jopa kroonisiksi. Muista siis olla itsellesi tarpeeksi kiltti!

6. kookosöljy

Kylmäpuristettu kookosöljy on erittäin hyvä vaihtoehto kaupan kosteusvoiteille. Hiero öljyä ihoosi ja anna sen imeytyä rauhassa.

Kookosöljy auttaa myös ihosairauksia vastaan ja se on hyväksi herkälle iholle.