Kaupasta ostetun parmesaanin laatu saattaa vaihdella huomattavasti, vaikka merkki olisikin sama.

Kaupassa asioidessa on hyvä osata valita kaikista parhaat raaka-aineet, sillä kukapa ei pitäisi paremmasta ruoasta, jonka saa samalla hinnalla?

Parmesaanijuusto on rakenteeltaan kova ja täyteläinen juusto, jota syödään ihan sellaisenaan ja sitä käytetään myös monissa ruoissa, kuten esimerkiksi pastoissa. Parmesaani on alunperin kotoisin Italiasta, vaikka tänä päivänä sen jäljitelmiä valmistetaan myös muualla maailmassa.

Parmesaani saa makunsa äärimmäisen pitkästä kypsytysajasta, joka vaihtelee 12-40 kuukauden välillä. Parhaat parmesaanit ovat siis useita vuosia vanhoja, kun ne halkaistaan ja herkutellaan.

Youtube / America's Test Kitchen

Youtube / America’s Test Kitchen

Kuinka valitset kaupasta parhaan mahdollisen parmesaanin?

Parmesaanin maku riippuu suuresti sen sisältämien ”kristallien” määrästä. Kristalleja muodostuu eniten juuston reuna-alueille, sillä se kypsyy ikään kuin liha uunissa eli ulkopuolelta kohti sisäosaa. Tämän vuoksi kaupassa kannattaa yrittää löytää pala, joka on leikattu selvästi juustokiekon reunalta. Juustosta kannattaa samalla yrittää löytää mahdollisimman monia kristalleja, joiden myötä makuelämys on taattu.

Nyt tiedät, kuinka valitset oikean juustopalan ja saat rahoillesi toivottua vastinetta — parmesaani on muutenkin kallista, joten tässä tapauksessa laadusta ei kannata tinkiä!

Youtube / America's Test Kitchen

Youtube / America’s Test Kitchen

Tutkimustulokset vahvistivat väitteen todeksi, sillä America’s Test Kitchen järjesti sokkomaistelun, jossa ihmisille söivät parmesaania. Juuston ydintä kuvailtiin ”kumimaiseksi” ja tylsän makuiseksi. Juuston maku parani, mitä lähemmäksi reunaa maistelijat pääsivät.

Tiesitkö tästä aiemmin? Jaa vinkki ystävillesi, jotka rakastavat erilaisia juustoja!

Katso koko videon jutun yllä!

Kommentit

kommenttia