Alumiinifolio on olennainen väline grillauksessa, mutta sillä on myös todellisia terveyshaittoja, joista jokaisen grillaajan tulisi olla tietoinen.

Alumiini on metalli, joka reagoi herkästi lämpötilaan. Grillatessasi ruokaa käärittynä folioon kuumuus saa aikaan alumiinin ainesosien liukenemisen ruokaan, joka on pahimmillaan terveydellesi vaarallista. Tutkimuksissa on yhdistetty alumiinin terveyshaittoja neurologisiin sairauksiin kuten Alzheimerin tautiin.

aluminium foil background

Kehomme pystyy vastaanottamaan pieniä määriä alumiinia vahingoittumatta. Maailman terveysjärjestö WHO on linjannut, että 40mg alumiinia on turvallinen saantiannos vuorokaudessa, mutta eräissä tutkimuksissa ruoan sisältämä alumiinimäärä on ollut jopa kuusikertainen.

On huomattu, että hapokkaat ruoka-aineet, kuten sitruuna imevät enemmän alumiinia kuin muut ruoat. Kannattaa siis kiinnittää huomiota erityisesti silloin, kun kypsennät kalaa folion sisällä, jossa on sitruunamehua.

Alumiiniastiat- ja purkit on yleensä käsitelty joillakin pinta-aineilla, jotka estävät alumiinin liukenemisen ruokaan, mutta foliolla ei yleensä ole tällaista ominaisuutta.

Jaa tämä tieto ystävillesi, jotta he pitävät tämän tärkeän muistutuksen mielessä!

Lähde: elitedaily.com