Jamie Oliver grillailee oheisella videolla kasviksia takapihallaan tyypillisessä brittiläisessä säässä: sateessa. Tosimies grillaa missä tahansa säässä, mutta grillaako tosimies kasviksia? Jos Jamielta kysytään, niin vastaus lienee ehdoton kyllä!

Kasvisten grillaamiseen liittyy vääriä luuloja ja tietämättömyyttä, joten Jamie oikoo yhden yleisen virheen ja kertoo muutaman oleellisen vinkin tällä lyhyellä videopätkällä. Suomennokset vinkeistä alla.

  • Kasviksia ei tarvitse öljytä ennen grilliin laittamista. Jamie suosittelee jättämään sen tekemättä, hän ei ikinä tekisi niin.
  • Hiilillä ja tulella saat hyvän savunmaun, käytä siis niitä jos mahdollista.
  • Mausta kasviksia vasta grillaamisen jälkeen. Voit käyttää tähän mm. oliiviöljyä, etikkaa, valkosipulia, suolaa ja pippuria. Lisää räälle yrttejä: basilikaa, persiljaa, oreganoa…
  • Kun grillaamisen jälkeen maustat kasviksia, käytä laadukasta öljyä. Esim. laadukkaassa oliiviöljyssä lukee ”Extra Virgin”. Paistorasvana paistinpannulla käy halvinkin öljy. Jamie jopa suosittelee käyttämään halpaa perusöljyä marinointiin ja paistinpannulle.

 

Lähde: Jamie Oliver

Katso myös:

Kommentit

kommenttia