Älä heitä näiden kaupasta ostettujen kasvien siemeniä roskiin – tässä vinkit, joiden avulla saat ne itämään

Kevät ja kesä on otollista aikaa viljellä kasviksia kotona ja kasvimaalla!

Uusien kasvisten istuttaminen on aina jännää — koskaan ei tiedä, miltä lopputulos tulee näyttämään ja saisiko istutetusta kasvista parhaimmillaan jopa satoa. Suomessa kasvisten kasvattaminen on vaikeampaa talven vuoksi, sillä kylmä ja pimeä aika on kasveille äärimmäisen rankkaa. Tämän seurauksena moni on päättänytkin hankkia kotiinsa kasvilampun tai minikasvihuoneen, joka mahtuu helposti pieneen tilaan.

Ananaksen istuttaminen / Youtube
Ananaksen istutus / Youtube

Tiettyjä kasviksia on kuitenkin helpompi viljellä, sillä ne vaativat kasvaakseen vähemmän valoa, kosteutta ja lämpöä.

Avokado kasvaa esimerkiksi yllättävän nopeasti ja Suomessa moni onkin onnistuneesti kasvattanut sitä talven ylitse, hedelmien tuottaminen onkin sitten jo aivan oma taiteenlajinsa.

Youtube
Youtube

Kesäisin kaikki istutetut kasvit kannattaa siirtää ulos, mikäli sellainen mahdollisuus on olemassa. Lasitettu parveke sopii tähän erinomaisesti! On hyvä pitää mielessä kuitenkin se, että suora auringonvalo saattaa tehdä hallaa tietyille lajeille.

Wikipediasta ja netistä saa kuitenkin helposti tietoa omasta kasvista, sen kasvuoloista, ravinnosta ja mullasta — jo näillä tiedoilla pääsee yllättävän pitkälle.

Tomaatin istutus / Youtube
Tomaatin istutus / Youtube

Tietenkin on totta, että monet asiat oppii vasta kantapään kautta ja istutusten aikana on kuolleet kasvit ovat väistämätön asia ainakin aloittelevien viherpeukaloiden kohdalla.

Voit katsoaa yllä olevasta videosta, kuinka kasvatat kotonasi kasviksia, jotka tuovat keittiöösi ihanaa väriä ja elämää.

Jaa tämä artikkeli ystävällesi, joka haluaisi varmasti kokeilla ainakin jotain videolla esiintyneistä lajikkeista!