Huippuvireeseen helposti!

Suklaapatukat ja kahvi antavat kyllä nopean energiasysäyksen päivääsi, mutta ne aiheuttavat myös väsymystä verensokerin laskiessa herkuttelun jälkeen. Tässä seitsemän ruokaideaa, joilla buustaat aivosi kestävämmin huippuvireeseen.

Syö näitä:

1. Mantelit

Paljon E-vitamiinia, magnesiumia sekä hitaasti energiaansa vapauttavaa proteiinia. Täydellistä energiasnacksia päivään sellaisenaan tai vaikka smoothien seassa. Tsekkaa täältä manteliherkkuja.

2. Tumma suklaa

Suklaassa on kofeiinia ja teobromiinia, jotka molemmat auttavat aivojasi pysymään vireessä. Mitä suurempi suklaan kaakopitoisuus, sitä parempi. Tsekkaa myös suklaiset herkut.

3. Lohi

Lohen omega-3-rasvahapot nostavat mielialaasi ja jopa ehkäisevät masennusta – katso reseptejä täältä.

4. Chili ja mausteiset ruoat

Tuliset ruoat saavat aineenvaihduntasi nopeutumaan – myös aivoissasi. Chilien vaikuttava aine kapsaisiini parantaa myös ruoansulatuksen toimintaa. Katso tulisia chiliherkkuja täältä.

5. Kreikkalainen jogurtti

Kreikkalainen jogurtti on loistava vaihtoehto tavalliselle jogurtille, koska siinä on enemmän proteiinia mutta vähemmän hiilihydraatteja. Kreikkalaisen jogurtin proteiinit pitävät sinut kylläisenä ja energisenä pitkään.

6. Täysjyvätuotteet

Vältä valkoista vehnäjauhoa kaikin keinoin! Täysjyvätuotteista saat hiilihydraattia hitaammin imeytyvässä ja huomattavasti terveellisemmässä muodossa.

7. Kananmunat

Kananmunassa on tiiviissä pakkauksessa lähes kaikki mitä aivosi tarvitsevat: Paljon hitaasti imeytyvää proteiinia ja B-vitamiinia. Tsekkaa täältä mihin kaikkeen kananmuna taipuu!

 

Katso myös:

Lisää ruokaan ja terveyteen liittyviä juttuja

Lähde: Business Insider

Kommentit

kommenttia