Vältä nämä mokat laihduttaessasi.

Monet sortuvat laihdutuskuuriensa aikana tapoihin, jotka tuntuvat hyviltä, mutta eivät todellisuudessa auta lainkaan painonpudotustavoitteen saavuttamisessa. Tässä niistä viisi.

5 ruokailutottumusta, jotka estävät sinua laihtumasta:

1. Gluteenittomuus

Jos et kärsi keliakiasta, niin gluteenittomien tuotteiden suosiminen pääsääntöisesti turhaa. Gluteenittomien tuotteiden suosiminen voi tulla kalliiksi ja jopa haitalliseksi, koska esimerkiksi gluteenittomassa pastassa on yleensä vähemmän kuitua ja proteiinia kuin tavallisessa täysjyväpastassa

2. Hiilihydraattien välttäminen

Kovassa rasituksessa lihakset tarvitset nopeita hiilihydraatteja. Lihakset kasvavat erityisesti kovan rasituksen harjoitusten seurauksena, joten hiilihydraatteja ei missään nimessä pidä korvata pelkällä proteiinilla.

3. Kalorittomat makeutusaineet

Kun syöt keinotekoisia makeutusaineita, aivosi saavat makuaistiltasi viestin: ”kaloripitoista ravintoa tulossa”. Koska energiaa ei tulekaan yhtä paljon kuin makuaistisi virheellisesti aivoille raportoi, kehosi pyrkii korvaamaan ”saamatta jääneet” kalorit muilla herkuilla. Kannattaa siis kalorittomien makeutusaineiden sijaan suosia esimerkiksi hunajaa, mutta sitäkin toki kohtuudella.

4. Aamiaisen väliinjättäminen

Aamiaisen väliinjättäminen on yksi varmimmista keinoista sortua myöhemmin päivällä roskaruokaan tai muihin epäterveellisiin herkkuihin. Kannattaa suosia proteiinipitoista aamiaista – kananmunaa, juustoa, maitoa… Katso täältä aamiaisreseptejä.

5. Kuntoilun jälkeisen aterian väliinjättäminen

Muista tankata aina kuntoilun jälkeen proteiinia ja hiilihydraattia luonnollisessa muodossa. Kuntoilun jälkeisellä aterioinnilla varmistat, että lihaksesi saavat tarvitsemansa ravintoaineet ja että aineenvaihduntasi toimii optimaalisella teholla loppupäivän ajan.

 

Oletko sinä tehnyt näitä virheitä tai mokia laihduttaessasi? Kommentoi alla!

Lähde: Womens Health