Kaikki ruoat eivät sovi kissoille.

Tässä viisi ihmisruokaa joita ei kannata kehrääville ystävillemme antaa.

1. Suklaa

Suklaa sisältää kahta kissoille myrkyllistä metyyliksantiiniyhdistettä: Kofeiinia ja teobromiinia. Luit oikein – kahvi ei siis suinkaan ole ainoa kofeiininlähde. Nämä aineet saavat kissan vapisemaan, yökkäilemään ja pahimmassa tapauksessa ne voivat viedä lemmikkisi hengen. Mitä tummempaa suklaa on, sitä vaarallisempaa se on kissallesi.

2. Alkoholi

Pienen ruumiinpainonsa vuoksi kissat kärsivät alkoholin haitoista jo hyvin pieninä annoksina.

3. Kahvi

Kuten suklaa, myös kahvi sisältää kissoille myrkyllistä kofeiinia. Kofeiini toimii kissojen kropassa kuin ihmisissäkin, mutta moninkertaisella teholla: Se voi aiheuttaa rytmihäiriöitä, ripulia ja pahimmillaan jopa koomatilan ja hengenlähdön.

4. Tietyt hedelmät ja vihannekset

Kiellettyjen listalla ovat ainakin seuraavat:

  • Kirsikat
  • Avokado
  • Valkosipuli, sipuli
  • Rypäleet
  • Aprikoosi

Kaikissa näissä on yhdisteitä jotka ovat myrkyllisiä kissalle etenkin suuressa määrin nautittuina. Mm. sipuli sisältää tiosulfaattia, joka on haitallista kissan punasoluille.

5. Maito

Kissa litkimässä maitoa lautaselta – mikä voisi olla söpömpää ja luonnollisempaa? Totuus kuitenkin on, että laktoosi-intoleranssi on aikuisten kissojen keskuudessa hyvin yleistä. Muuta maito tuskin aiheuttaa kuin vatsanväänteitä ja korkeintaan ripulia, mutta sitä ei kuitenkaan aikuiselle kissalle kannata tarjota.

 

Katso myös:

Ihmiset maistelevat koiranruokia

 

 

Lähde: Huffington Post