Tässä neljä tapaa polttaa enemmän kaloreita ja laihtua yöaikaan.

Toimi näin:

1. Tee pieni voimaharjoittelu

Pieni liikuntasessio ennen nukkumaanmenoa ei häiritse unta. National Sleep Foundation -järjestön teettämän kyselytutkimuksen mukaan 56 – 67 prosenttia paljon liikkuvista ihmisistä kertoi nukkuvansa hyvin – riippumatta siitä mihin aikaan he liikkuivat. Riittävä unensaanti on vähintään yhtä tärkeää painonhallinnan kannalta kuin liikuntakin.

Kannattaa siis ottaa tavaksi tehdä vaikka muutama joogaliike ennen nukkumaanmenoa. Parasta joogassa on se, että voit tehdä harjoitukset vaikka sängyssäsi!

2. Hanki pimennysverhot ja sulje ne yöksi

Melatoniini on hormoni jonka avulla kehosi tuottaa kaloreita polttavaa ruskeaa rasvakudosta. Koska kehosi tuottaa melatoniinia parhaiten täydellisen pimeyden vallitessa, kannattaa varmistaa että makuuhuoneesi on riittävän pimeä öisin. Luonnollisesti pimeys vaikuttaa myös unenlaatuun, joten heräät virkeämpänä aamuun kun olet nukkunut riittävän pimeässä.

Hanki siis pimennysverhot ja sulje ne yöksi.

3. Käännä termostaattia pienemmälle

National Institute of Clinical Health -järjestön tutkimuksessa havaittiin, että 19 asteen lämpötilassa nukkuvat koehenkilöt polttivat seitsemän prosenttia enemmän kaloreita kuin he jotka nukkuivat 24 asteen lämpötilassa.

Käännä siis termostaattia pienemmälle ja polta enemmän kaloreita nukkuessasi!

4. Juo vettä ja syö vähäsuolainen päivällinen

Kannattaa varmistaa riittävä nesteytys ja vähentää suolankäyttöä. Pikaruokapäivällisen sisältämä suola pysyy kropassasi yön yli – aamulla heräät mitä todennäköisimmin turvotuksen tunteeseen. Muista siis juoda riittävästi ja pidä päivällinen vähäsuolaisena.

Vedenjuonnissa kannattaa kuitenkin huomioida myös katkottoman unen tärkeys – yöllisen vessassajuoksemisen välttämiseksi kannattaa lopettaa vedenjuonti tuntia ennen nukkumaanmenoa.

 

Katso myös:

Lisää ruokaan ja painonhallintaan liittyviä juttuja

Lisää ruokaan ja unenlaatuun liittyviä juttuja

 

Lähde: Womens Health Magazine