Kahvinjuojille hyviä uutisia!

Yle uutisoi tutkimuksesta, jonka tulokset ovat iloista luettavaa kaikille kahvikissoille: kahvi näyttää pidentävän elämää.

Circulation -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa seurattiin 200 000 mies- ja naiskoehenkilöä 30 vuoden ajan. Tutkimuksen aikana heistä noin 30 000 kuoli. Tutkimustuloksia analysoimalla havaittiin, että paljon kahvia juovien kuolleisuus tutkimusajanjakson aikana oli noin kymmenen prosenttia pienempää kuin heidän jotka eivät kahvitelleet lainkaan.

Kahvi näyttää suojaavan etenkin sydän- ja verisuonitaudeilta

Kahvin terveydelle edulliset vaikutukset käyvät tutkimusaineistosta ilmi varsinkin silloin kun tupakoijat jätetään pois tarkastelusta. Savuttomien kahvittelijoiden kuolleisuus sydän- ja verisuonitauteihin, neurologisiin tauteihin ja itsemurhiin oli huomattavasti alhaisempaa kuin muilla koehenkilöillä.

Tutkijat eivät pystyneet tarkasti määrittelemään mikä kahvista tekee terveysjuomaa, mutta aiemmissa tutkimuksissa on saatu vastaavanlaisia tuloksia. Kahvin on myös aiemmin todettu olevan hyvä antioksidanttien lähde – esimerkiksi amerikkalaisilla se on jopa ruokavalion merkittävin antioksidanttilähde. Kahvittelun itsemurhia ehkäisevä vaikutus saattaa liittyä myös kahvitteluhetkien sosiaaliseen puoleen.

 

Katso myös:

Lisää kahvi-inspiraatiota

 

 

Lähde: Yle

Kommentit

kommenttia