Jäätelö ei ehkä ole terveellisin ja täyttävin aamupala, mutta tutkijan mukaan sen syöminen on kannattavaa.

Makeat herkut eivät yleensä sovellu aamiaiseksi, sillä aterian tulisi olla täyttävä ja terveellinen. Japanilainen tutkija väittää kuitenkin, että jäätelön syöminen voi tehdä ihmisestä fiksumman.

Kyuorin University -yliopiston professori Yoshihiko Kogan mukaan jäätelön syöminen aamupalaksi parantaa ihmisen valppautta ja älyllistä suorituskykyä. Metron mukaan Koga toteutti tutkimuksia, joissa osallistujia pyydettiin syömään jäätelöä heti herättyään ja sitten tekemään erilaisia tehtäviä tietokoneella.

Koga sai selville, että jäätelöä syöneillä oli nopeammat reaktioajat ja paremmat tiedonkäsittelytaidot verrattuna kontrolliryhmään, johon kuuluvat eivät olleet syöneet jäätelöä aamupalaksi.

Koga myös testasi, mitä tapahtuu, jos jäätelön korvaa kylmällä vedellä. Metron mukaan tällöin osallistujien valppaus kyllä lisääntyi, mutta ei läheskään yhtä paljon kuin jäätelöä syömällä – joten kylmyys ei pelkästään ollut vaikuttava tekijä.

Jäätelö ei kenties ole terveellisin aamupala ja Metron mukaan lisää tutkimuksia aiheesta tarvitaan, jotta voidaan nähdä, onko jäätelön syömisellä päivittäin pitkäkestoisia vaikutuksia älylliseltä kantilta.

Huomenna voit heti aamusta avata jäätelöpaketin hyvällä omallatunnolla!

Lähde: nainen.com