Tutkimus: Jos haluat laihtua, riittää että keskityt tähän ravintoaineeseen

Keskity kuituihin, kertoo tutkimus.

Yhdysvaltalaistutkimuksen tulokset kyseenalaistavat yleisten ravintosuosituksen tehokkuuden laihduttamisen apuvälineenä. Tutkimuksen mukaan pelkkään ruoan kuitupitoisuuteen keskittyminen näyttää auttavan laihduttamisessa lähes yhtä tehokkaasti kuin monimutkaisempien ravintosuositusten noudattaminen.

Tutkimuksessa 240 ylipainoista koehenkilöä jaettiin kahteen ryhmään: ensimmäisen ryhmän jäsenet noudattivat Yhdysvaltain sydänyhdistyksen yksityiskohtaisia ravintosuosituksia, kun taas toisen ryhmän jäsenet keskittyivät riittävään kuidunsaantiin.

Molempien ryhmien jäsenet laihtuivat: kuituryhmäläiset keskimäärin 2,1 kiloa ja suosituksia noudattaneet 2,7 kiloa. Sydänyhdistyksen suosituksia noudattaneet siis laihtuivat hieman enemmän, mutta heistä myös moni keskeytti suositusten noudattamisen niiden monimutkaisuuteen vedoten.

Tutkimustulokset antavat siis viitteitä siitä, että pelkkään ruoan kuitupitoisuuteen huomiota kiinnittämällä voi päästä ainakin lähes yhtä hyviin tuloksiin kuin monimutkaisempia ohjeistuksia noudattamalla.


Katso myös kuitupitoisia herkkuja:
Kaurapuuroinspiraatiota
Kasvisruokareseptejä
Lisää ruokaan ja painonhallintaan liittyviä juttuja

Lähde: HS