Tiedemiehet kehittivät niin terveellisen suklaan, että sitä voi syödä lääkkeenä

Suklaan ystäviä hemmotellaan jälleen tiedeuutisilla!

Tiesitkö muuten, että suklaasta on löytynyt mm. uusia antioksidantteja ja muita terveyttä edistäviä ainesosia? Onpa suklaasta myös kehitetty ikääntymisen merkkejä hävittävä versio! Nyt kerromme vuorostaan suklaasta, joka on terveysominaisuuksiltaan kuin superfoodia potenssiin kaksi.

Sokeri ja rasva minimiin

Terveysvaikutuksiltaan lääkkeen veroinen suklaa sai alkunsa, kun amerikkalaiset tutkijat ryhtyivät pohtimaan miten suklaan sisältämät huonot ainesosat – kova rasva ja sokeri – voisi korvata pilaamatta suklaan ominaista makua. Tehtävä ei ollut helppo, koska suklaan terveellisin ainesosa eli kaakaopapu on perusmaultaan erittäin karvas. Karvaan maun poistamiseen on perinteisesti käytetty juuri rasvaa ja sokeria, mutta samalla kaakaon terveysvaikutukset ovat heikentyneet oleellisesti.

Kuka Xoxo-nimiselle yhtiölle työskentelevät tiedemiehet löysivät vastauksen ongelmaan Andien vuoristosta; toistaiseksi nimeämättömän yrtin havaittiin neutraloivan kaakaon karvauden lähes täydellisesti. Tutkijat havaitsivat että pieni ripaus tätä ihmeyrttiä riittää korvaamaan pääosan sekä sokerista että rasvasta, jolloin suklaan todelliset terveyshyödyt saadaan esille.

Tutkimusta johtanut Gregory Aharonian kertoo: ”Jos epäterveelliset ainesosat poistetaan suklaasta, jäljelle jää ominaisuuksiltaan lääkkeen veroinen superfood.”

Aharonian mukaan suklaateollisuus voisi tuplata voittonsa jos se ottaisi tuotteistaan pois epäterveelliset ainesosat – näin suklaasta tulisi makeisen lisäksi kehoa monin tavoin lääkitsevä superfood.

 

Katso myös:

Suklaisia herkkuja

 

 

Lähde: Independent


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.