4 syytä syödä enemmän tummaa suklaata

Etenkin naisilla on tapana potea syyllisyyttä suklaan syömisen jälkeen.

Syyllisyydentunteelle ei ole kuitenkaan mitään syytä jos valitsee herkuksi vähintään 60-prosenttista tummaa suklaata. Maitosuklaassa ja valkoisessa suklaassa ei juurikaan ole positiivisia terveysvaikutuksia, mutta tummasta suklaasta on löydetty moniakin terveydelle edullisia ominaisuuksia.

Tässä niistä muutama:

1. Edistää aivojen terveyttä ja toimintaa

Suklaan polyfenolit parantavat aivojen verenkiertoa ja näyttävät edistävän myös muistin toimintaa. Ei ihme että useimmat Nobel-voittajat tulevat maista joissa suklaata syödään paljon!

2. Edistää sydämen terveyttä

Suklaan sisältämä epikatekiini-antioksidantti alentaa verenpainetta. Epikatekiinin säännöllinen nauttiminen näyttäisi myös ehkäisevän aivohalvauksen riskiä jopa 20 %.

3. Tekee mielen pirteämmäksi

Suklaan sisältämä kaakao stimuloi kehon hyvänolonhormonien tuotantoa. Näin suklaa toimii eräänlaisena luonnollisena huumeena. Älä kuitenkaan huolehdi – suklaan vaikutuksen alaisena saa ajaakin!

4. Auttaa painonhallinnassa

Luit oikein: tutkimusten mukaan suklaata kohtuudella syövät painoivat vähemmän kuin he, jotka pidättäytyivät kokonaan suklaasta! Pidä kuitenkin maltti matkassa – tumma suklaa on myös siitä hyvä valinta että sitä ei pysty syömään määräänsä enempää.

 

Katso myös:

Lisää ruokaan ja terveyteen liittyviä juttuja

Lisää suklaaherkkuja

 

Lähde: Womens Health Magazine


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.